Natrag
25.4.2019 21:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

HPD SNIJEŽNICA ‘100 žena na Sniježnici 2018.’

11.3.2018 @ 9:24 Dulist dulist IN
19;19

Podijelite:

Povodom Međunarodnog dana žena HPD Sniježnica je u suradnji s HGSS-om 10. ožujka organizirala uspon na najviši vrh naše županije. Dok je dio naših sugrađana subotnji sunčani dan iskoristio za šetnju Stradunom ili Uvalom, drugi dio, točnije 256 žena, subotnje je jutro provelo na Sniježnici.

Vodiči uspona Željko, Zlatko i Vlaho su uz pratnju pripadnika HGSS-a stanice Dubrovnik usprkos vjetrovitim i hladnim najavama poveli kolonu prema 1234 metara visokom vrhu Sv Ilije. Vrijeme je bilo skoro idealno za planinarenje dok su se udari vjetra osjetili samo na morskoj strani vrha. To nije zasmetalo našim sudionicama i sudionicima uspona da uživaju u pogledima na okolne bijele planinske vrhove, zeleno Konavosko polje i modro more.

Nakon poduže pauze na vrhu, mahanja dronu i grupnog fotografiranja uslijedio je silazak na istočnu stranu Sniježnice tj. na livade gdje je posluženo na stotine krafena dok su gužvom pomalo iznenađeni lokalni lovci ponudili svoje domaće sireve, kobasice, pancetu i harmoniku. Uz đedov nagovor harmonike se prihvatio mladi harmonikaš Petar koji je svojom svirkom zabavio sve prisutne izletnike i planinare. Nakon opuštanja na livadama druženju je došao kraj, svi su se pomalo spustili kamenom stazom u osunčanu Kunu Konavosku, čijim stanovnicima i ovaj put zahvaljujemo.

Najmlađa ‘osvajačica vrhova’ ove godine bila je 18 mjeseci stara curica Eni. Kako je ovaj događaj pomalo i internacionalni uz domaće planinarke sudjelovale su i planinarke iz okolnih planinarskih društava iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Naravno i ove godine bilo je nekoliko gostujućih sudionica iz poprilično dalekih zemalja (SAD i Južnoafrička Republika). Uz sve te žene sudjelovao je i popriličan broj muškaraca koji je kao i uvijek ‘pazio’ da sve prođe u redu dok žene uživaju i umaraju se hodajući po kamenjaru. Sveukupno je ove godine sudjelovalo preko tri stotine sudionica/ka. Hvala svima!

HPD Sniježnica zahvaljuje svim partnerima i sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog uspona, a to su: HGSS-stanica Dubrovnik, TZ Konavle, Du Motion, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Udruga Nazbilj, stanovnicima Kune Konavoske i lokalnim medijima.

‘Nema nas đe ne dođemo!’

Izvor: www.hpd-snijeznica.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana