Aktualno

Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik uručen certifikat halal kvalitete

Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik uručen certifikat halal kvalitete

Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik u utorak je svečano dodijeljen certifikat halal kvalitete koji gostima islamske vjeroispovijesti, kao i onima koji iz drugih razloga preferiraju halal, garantira uslugu hotelskog smještaja, hrane i pića po strogim halal standardima.

Certifikat je direktoru hotela Valamar Lacroma Dubrovnik Ivici Sabljiću uručio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, specijalizirane ustanove Islamske zajednice čija je osnovna djelatnost edukacija o halalu, a jedina je ovlaštena institucija u Hrvatskoj za izdavanje halal certifikata.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo i mi nositelji certifikata halal kvalitete i što našim gostima možemo pružiti punu certificiranu halal uslugu. Valamar Riviera svojim gostima pruža vrhunsku kvalitetu usluge stalno prateći trendove i razvijajući raznoliku ponudu prilagođenu ciljnim skupinama. Tako smo i ovaj certifikat prepoznali kao model garancije još veće kvalitete s višestrukim prednostima koji će pružiti dodanu vrijednost našoj ponudi – izjavio je direktor Ivica Sabljić prilikom preuzimanja certifikata.

– S velikim zadovoljstvom dodjeljujemo halal certifikat prvom hotelu u jednoj od najznačajnijih hotelskih grupacija u Republici Hrvatskoj. Sa sve većim brojem hotelijera s halal certifikatom na dubrovačkom području otvaraju se velike mogućnosti sudjelovanja na sve značajnijem halal turističkom tržištu. Dobra povezanost Dubrovnika putem Turkish Airlinesa i odnedavno Fly Dubaija jamac je boljeg pozicioniranja u ciljanim zemljama. Slobodni smo očekivati od lokalnih i regionalnih turističkih zajednica sinergijsko djelovanje i promociju. Također, slobodni smo očekivati i da će i drugi ugostitelji u Hrvatskoj slijediti primjer hotela Valamar Riviere. Ovim putem želim se zahvaliti i čestitati upravi hotela na uspješno završenom postupku certificiranja čime su postali međunarodno konkurentni i priznati – naglasio je rukovoditelj Centra Aldin Dugonjić.

Valamar Lacroma Dubrovnik je proširio ponudu jela proizvodima za koje su korištene certificirane halal namirnice. Sva halal jela su jasno označena i izdvojena tako da ih gosti mogu lako odabrati. Sobe, namijenjene gostima koji žele halal uslugu, su posebno uređene i opremljene.

Riječ halal je arapska riječ koja znači čisto ili dozvoljeno i označava u islamu sve stvari i djela, koje su prema islamskom zakonu dozvoljene. Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju zahtjeve propisane kvalitete.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist