Aktualno

HOTEL ADRIATIC Komunalni redari uklonili ležaljke s plaže

HOTEL ADRIATIC Komunalni redari uklonili ležaljke s plaže

Ležaljke na plaži hotela Adriatic opet su vruća tema te je, kako tvrde iz Grada, ponovno došlo do kršenja koncesijslih odobrenja.

Komunalni redari Grada Dubrovnika, postupajući po više prijava građana da se na plaži hotela Adriatic obavlja djelatnost iznajmljivanja ležaljki na nepropisan način, odnosno da su ležaljke poredane uz obalu, a ne složene ‘na bunt’, izašli su na teren i ležaljke uklonili.

-Prvo je uvidom u službenu evidenciju koncesijskih odobrenja utvrđeno je da na navedenoj lokaciji nije izdano koncesijsko odobrenja za obavljanje djelatnosti iznajmljivanja ležaljki. U više navrata prethodnih dana komunalni redari su obavljali nadzor i nisu zatekli osobu odgovornu za ovu djelatnost, ali su neslužbeno utvrdili njegov identitet – poručuju iz Grada Dubrovnika

Komunalno redarstvo Grada angažiralo je tvrtku koja je u jutarnjim satima započela uklanjati ležaljke s plaže. Do trenutka kada je na plažu došao vlasnik ležaljki uklonjeno ih je 19, dok je vlasnik preostalih 20 sklonio. Pozvana je i policija koja je uzela njegove podatke, vlasnik je izjavo da su ležaljke njegove te je na temelju tih podataka Komunalno redarstvo Grada pokrenulo tri prekršajna postupka. S obzirom da se radi o fizičkoj osobi predviđene kazne su 2.000 kuna, odnosno ukupno 6.000 kuna.

– Komunalni redari i dalje će pratiti stanje na ovoj plaži te o svemu izvijestiti lučku kapetaniju, carinu i poreznu upravu – uvjeravaju iz Grada

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist