Natrag
24.4.2019 12:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

HOT SPOT Pet općina dobit će besplatni Internet

25.3.2014 @ 17:14 Dulist Županija
6;6

Podijelite:

Regionalna razvojna agencija DUNEA i Dubrovačko-neretvanska županija u sklopu provedbe projekta HOT DNŽ, financiranog sredstvima fondova Europske unije kroz projekt PITAGORA i sredstvima Ministarstva turizma, provela je aktivnosti uspostave HOTSPOT- besplatnog pristupa Internetu u turističkim centrima na području u pet općina.

Općine su Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Orebić i Vela Luka, a sukladno tome župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore koji omogućuju HOT SPOT lokacije.

Svi su sustavi instalirani i pušteni u rad, a u tijeku je faza nadzora i optimalizacije sustava korisnicima. Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo što je projekt uspješno završen na korist turista i građana.
-S obzirom da Ministarstvo turizma ponovno raspisuje sličan natječaj ukoliko bude zainteresiranih općina kandidirat ćemo i nove HOT SPOT lokacije. Od Hrvatskog Telekoma imamo najavu da su spremni po istim uvjetima raditi na novim lokacijama, a Županija i općine podijelit će preostali trošak – kazao je župan Dobroslavić.
Novčana sredstva za ovih prvih pet lokacija osigurana su kroz projekt PITAGORA, kojeg je DUNEA provodila kroz EU program IPA Adriatic, donacijom HT-a te putem natječaja u sklopu Progama poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „HOTSPOT CROATIA“ Ministarstva turizma.

Uspostavom HOT SPOT osigurava se podizanje konkurentnosti turizma Republike Hrvatske omogućavanjem korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu putem naprednih tehnoloških uređaja na području DNŽ, i to na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje.

Potpisivanje ugovora upriličeno je na kolegiju župana s gradonačelnicima i načelnicima iz DNŽ.
Na Kolegiju se raspravljalo o Programu poticanju regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama, o Memorandum o razumijevanju Jadrolinije glede mogućnosti sufinanciranja brodske linije Rijeka – Dubrovnik te ICT strategije DNŽ – prezentacija planiranih aktivnosti za izradu Strategije.

Najavljeno je također i događanje ‘Energetski dani DNŽ’, koji će se u organizaciji DNŽ i DUNEA-e održati od 31. ožujka do 2. travnja.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana