Županija

HOROR U MOLUNTU Gomile mrtvih riba plutaju okolo, reagirao i načelnik Lasić

HOROR U MOLUNTU Gomile mrtvih riba plutaju okolo, reagirao i načelnik Lasić

U Moluntu je noćas došlo do onečišćenja mora velikom količinom ribe čime su problemi vezani za privez koćarica na tom predjelu došli do vrhunca.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić reagirao je na ovu situaciju kod Županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije te drugih nadležnih institucija te istaknuo kako je trenutna situacija neprihvatljiva.

– Dugo vremena su ribarice koristile Molunat kao luku ukrcaja i iskrcaja, a potom su ostajale tu privezane tako da je Molunat nezakonito pretvoren u privezište. Ovo traje već nekoliko godina i mi smo opetovano reagirali, a ovo što smo vidjeli noćas je vrhunac bezobrazluka. Ogromne količine ribe bačene su u more pod okriljem noći, a Molunat je prelijepa turistička vala, zamislite kako je turistima ovo vidjeti, da ni ne spominjem naše ogorčene ljude?! Županijska lučka uprava je svojedobno donijela odluku da u Moluntu neće biti ukrcaja i iskrcaja ribe, ali to se ne poštuje. Sigurni budite, mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da se ovo zaustavi i kazni kao i da se utvrde odgovorni – rekao je načelnik Božo Lasić.

Foto: Općina Konavle/čitateljica

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist