DuList IN

HOMAGE TO ERIK SATIE Koncert Ines Tričković i Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Dvoru

HOMAGE TO ERIK SATIE Koncert Ines Tričković i Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Dvoru

U srijedu, 21. kolovoza s početkom u 21:00 sat Knežev Dvor u Dubrovniku će biti mjesto svjetske premijere! Ines Tričković, zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, kojim će ravnati Marc Tardue, te solistima Petrosom Klampanisom, Goran Končarom, Zvjezdanom Ružićem i Ljerkom Končar Gamulin izvest će Homage to Erik Satie.

„Uopće nije bilo govora da se ova svjetska premijera održi igdje drugo osim u mome Dubrovniku, bez obzira na sve primamljive ponude koje sam imala. Svakako se želim zahvaliti g. Frankoviću, našem gradonačelniku koji je prepoznao vrijednost ovog projekta i bezrezervno ga podržao. Neću Vam puno pričati, dođite u Dvor i poslušajte ovu čaroliju“ – poručila je Ines.

Projekt je ovo nagrađivane jazz vokalistice Ines Tričković kojeg je započela 2018. godine kao spoj klasike i jazza, te su skladbe Erik Satie-a iz opusa Gnossienne i Gymnopedie po prvi put u svjetskoj povijesti postale pjevne pjesme. Sama Ines napisala je sve tekstove na Satijevu glazbu, pa je u ovom projektu u dvostrukoj ulozi, autora i izvođača.

Ines Tričković u ovom projektu okuplja oko sebe kremu hrvatske i svjetske jazz i klasične glazbe – violinista Gorana Končara, klavirista Zvjezdana Ružića, violončelisticu Ljerku Končar Gamulin te aranžera i kontrabasista Petros Klampanisa (SAD) koji je priredio aranžmane za orkestar. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na ovoj praizvedbi ravnat će dirigent Marc Tardue.
Ulaznice su već u prodaji, a dostupne su na www.ticketshop.hr, u Tisak Media Centru, Brsalje 9, te sat vremena prije koncerta.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović