Aktualno

Holy “šiba” zelenjavu, Vrdoljak se buni!

Holy "šiba" zelenjavu, Vrdoljak se buni!

Ponedjeljkom samo zelenjava – naputak je ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy koji se već dva ponedjeljka redovito provodi u kantini ministarstva.

Međutim, ni taj naputak nije prošao bez pratećih problema. Prve nesuglasice između ministarstava tako su nastale zbog naizgled vrlo banalne stvari – prehrane ponedjeljkom.

Premda se čini da je ova za zaposlenike ministarstva osvježavajuća odluka objeručke i s oduševljenjem dočekana, problem je što istu tu kantinu sa gastronomskim sljedbenicima ministrice Holy dijele i zaposlenici Ministarstva graditeljstva, koji baš nisu spremni svoju probavu baždariti po njenim mjerilima i svakog „zelenog ponedjeljka“ jesti isključivo povrće, punjene šampinjone i sojine nadomjeske za meso.

– Ma ja uopće ne jedem, cijeli dan imam neki čudan bioritam pa nisam ni primijetio promjene u kantini. Nije da se bunim protiv ove odluke, makar sam mesojed. Ali ja sam liberal i takvi su i moji stavovi. Mislim da svaki čovjek ima pravo izbora, da bi svaki čovjek trebao birati kad će i što jesti – kazao je za Jutarnji list ministar Ivan Vrdoljak, dodavši kako se takva inicijativa ne bi trebala nametati zaposlenicima.

Prema riječima ministrice Holy, riječ je o simboličnoj gesti kojom se djelatnici ministarstva bore protiv onečišćenja okoliša jer je stočarska industrija među najvećim svjetskim generatorima stakleničkih plinova, koji utječu na klimatske promjene.

– Prihvatili smo prijedlog Prijatelja životinja i uveli to u praksu, a pozivam i ostala ministarstva da se na ovaj, simboličan način pridruže inicijativi – kazala je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, koja očito ostaje odlučna u želji da svoju ideju provede u djelo i u drugim ministarstvima.

Treba vidjeti kako će na njenu ideju reagirati ostali članovi Vlade, posebno prvi podpredsjednik Radimir Čačić. Možda ministrica računa promjenom prehrane smekšati Čačića i navesti ga na odustajanje od nekih ekološki upitnih projekata, na primjer, izgradnje HE Ombla.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist