Kultura

‘HOERSPIEL’ Legendarna predstava ponovno u Dubrovniku!

'HOERSPIEL' Legendarna predstava ponovno u Dubrovniku!

Ansambl već pomalo legendarne zagrebačke predstave ‘HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje)’ drugi put stiže u Dubrovnik i to 11. listopada 2017. u Kazalište Marina Držića s početkom u 20 sati. 

U HOERSPIELU pred oči i uši publike iskaču ‘mali ljudi iz radijske kutije’, odnosno ‘hršpilaši’: glumci, glazbenici, pisci, radijski autori i majstori tona i svjetla : Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat, Dino Brazzoduro, Ljubica Letinić, Nina Bajsić, Matija Antolić, Ivan Zelić, Pavlica Bajsić Brazzoduro uz snimku glasa nedavno preminulog Ante Perkovića. Oni će tijekom ovog burlesknog putovanja kroz ranu povijest radija izvoditi tekstove oko 30 autora iz cijelog svijeta, zvučne efekte, atmosfere, glazbu i tišinu nudeći percepciji različite puteve. U tako stvorenoj fragmentarnoj dramaturškoj cjelini, redateljica i dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro istražuje granice između etera i teatra.

Predstava je prošle godine uz podršku grada Berlina dobila i svoj njemački ‘remake’ u izvedbi njemačko-hrvatske ekipe i pod nazivom ‘Eter nad Berlinom’ za koju je autorica primila nagradu na ovogodišnjim Marulovim danima u Split. U pripremi je i talijanska verzija ‘Onde’ uz podršku Ureda za kulturu grada Genove.

HOERSPIEL je posvećen velikanu radiofonije Zvonimiru Bajsiću, radijskom, kazališnom i televizijskom redatelju i piscu kojemu ove godine obilježavamo 30g od smrti i nedavno preminulom publicisti, glazbeniku, novinaru i radijskom autoru, hršpilašu Anti Perkoviću.

Gostovanje je organizirano u suradnji s Art radionicom Lazareti gdje je ova predstava gostovala prije dvije godine kada je zbog velikog interesa publike u istoj večeri odigrana dvaput! Ovog puta broj gledatelja u dubrovačkom teatru je ograničen na 120 mjesta uz cijenu karte od 40 kuna. Rezervacije na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

 

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist