Politika

“Hoćete li tražiti ispriku Tadića?”

"Hoćete li tražiti ispriku Tadića?"

Hoćete li stati u obranu našeg slavnog sugrađanina. Hoćete li tražiti ispriku Borisa Tadića, koji laže da je Ruđer Bošković Srbin

i hoćete li Tadića, ukoliko ustraje u svom stajalištu, proglasiti nepoželjnom osobom u gradu Dubrovniku – upitao je Teo Andrić (HDZ) gradonačelnika Vlahušića, kao prvog čovjeka Grada. Sve to osvrnuvši se na nedavnu izjavu predsjednika Srbije Borisa Tadića kako je dubrovački znanstvenik svjetskog glasa, Isusovac Ruđer Bošković Srbin.

– Prije nekoliko dana putem medija mogli smo svjedočiti kako Boris Tadić svojata jednog od najvećih sinova ovog grada, Ruđera Boškovića. Ruđera, kojem su naši preci u Katedrali podigli velebnu ploču zahvalnicu, a kojemu se mi ni nakon 300 godina od rođenja nismo dostojno odužili – rekao je Teo Andrić (HDZ).

Gradonačelnik Vlahušić odgovorio mu je da je ta izjava toliko iracionalna i smiješna da je nitko u Hrvatskoj nije smatrao potrebnim komentirati, pa tako ni on.

– Reći jednom Isusovcu da je Srbin vjerojatno je uvreda zdrave pameti za svakoga. Proglašavanje ljudi, koji ne smiju dolaziti u grad zbog verbalnog delikta, budite sigurni da ja za takvo nešto ovlaštenje nemam. Ne pripadam političkoj kulturi da bih nekoga proglašavao da ne može doći u ovaj grad zato jer je nešto rekao. Moj osobni stav i stav Grada je da je Ruđer Bošković naš dubrovački i hrvatski, a za Isusovca Srbina osim gospodina Tadića nitko na svijetu vjerojatno nije čuo – zaključio je Vlahušić.

No, Andrić mu je ponovio kako je on prvi čovjek ovog grada. 
– Ruđer Bošković je bio naš sugrađanin, ako nećete vi reagirati što bi to učinio netko u Zagrebu. Očekujem od vas reakciju – zaključio je Andrić.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist