Aktualno

“Hoćete li preuzeti odgovornost za Lex Vlahušić?”

Za riječ su se javili i vijećnici Laburista, Matko Bupić i Maro Kristić. Bupića je zanimalo zašto se Vlahušić obračunava s DPDS-om, i želi uzeti sredstva od njih koja se neće trošiti namjenski.

– U prošloj godini ste uzeli pola sredstava od DPDS-a, odnosno 20 milijuna kuna ste se obvezali koristiti namjenski, ali to niste napravili. Nakon toga su vam se povećali apetiti, ali srećom DPDS ima ugovor do 2019. Lex Vlahušićem (Zakon o obnovi spomeničke baštine Dubrovnika op.a.) želite uništiti Društvo, i to će donijeti dugoročno štetu, i samo želite komercijalizirati zidine i zauzeti stolovima ovaj dio Grad koji još nije pokriven njima. Hoćete li preuzeti punu odgovornost za taj zakon – pitao je Bupić.

Drugo pitanje odnosilo se na Javnu garažu, a Bupića je zanimalo tko je odgovoran za štetni ugovor oko Javne garaže.
-Nisam se ja domogao 20 milijuna kuna u proračunu. Zašto se vi zalažete da turisti plaćaju manju cijenu ulaznica? Zašto imate isti stav kao pripadnici Malog vijeća? Zbog čega želite upropastiti ovaj Grad? Vlasnici zidina su građani, Gradsko vijeće i gradonačelnik. Prihodi Grada su porezi i imovina. Zašto je prihod od zidina sveta krava, a kafić kao što je Cele nije? Zašto neki Frank, John ili neki drugi treba to dobiti jeftinije? Zašto vi mislite da je bolje biti siromašan nego bogat? -rekao je Vlahušić.
– Što se tiče javne garaže, ugovor je napravljen u dobroj vjeri. Garaža je riješila komunalne probleme, ali je napravljen na krivoj financijskoj pretpostavci.

Za riječ se javio i Maro Kristić.
-Zašto se ukida odredba o vizurama padina Srđa ako gradnja nije moguća, ili se tamo nekada ne planira gradnja? Hoće li vam Aaron Frenkel zamjeriti što ste sad izmijenili GUP, a ne kad je njemu odgovaralo? – pitao je Kristić
-Ako mi vi ili župan možete objasniti što je vizura ja ću biti sretan. Vizura ne može biti ono što se nekome sviđa. Pogledajte rupu u Srđu, kako se to moglo graditi- rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

IZRAĐUJE SE GLAVNI PROJEKT Kreće uređenje serpentina na Srđu

Leona Rašica

OTKRIVEN SPOMENIK VELIKOM UMJETNIKU ‘Bukovac je volio Cavtat, a Cavtat Bukovca’

Dulist

RAZGOVOR S MATOM FRANKOVIĆEM Imamo rješenje za prometne gužve

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija