Aktualno

“Hoćete li preuzeti odgovornost za Lex Vlahušić?”

Za riječ su se javili i vijećnici Laburista, Matko Bupić i Maro Kristić. Bupića je zanimalo zašto se Vlahušić obračunava s DPDS-om, i želi uzeti sredstva od njih koja se neće trošiti namjenski.

– U prošloj godini ste uzeli pola sredstava od DPDS-a, odnosno 20 milijuna kuna ste se obvezali koristiti namjenski, ali to niste napravili. Nakon toga su vam se povećali apetiti, ali srećom DPDS ima ugovor do 2019. Lex Vlahušićem (Zakon o obnovi spomeničke baštine Dubrovnika op.a.) želite uništiti Društvo, i to će donijeti dugoročno štetu, i samo želite komercijalizirati zidine i zauzeti stolovima ovaj dio Grad koji još nije pokriven njima. Hoćete li preuzeti punu odgovornost za taj zakon – pitao je Bupić.

Drugo pitanje odnosilo se na Javnu garažu, a Bupića je zanimalo tko je odgovoran za štetni ugovor oko Javne garaže.
-Nisam se ja domogao 20 milijuna kuna u proračunu. Zašto se vi zalažete da turisti plaćaju manju cijenu ulaznica? Zašto imate isti stav kao pripadnici Malog vijeća? Zbog čega želite upropastiti ovaj Grad? Vlasnici zidina su građani, Gradsko vijeće i gradonačelnik. Prihodi Grada su porezi i imovina. Zašto je prihod od zidina sveta krava, a kafić kao što je Cele nije? Zašto neki Frank, John ili neki drugi treba to dobiti jeftinije? Zašto vi mislite da je bolje biti siromašan nego bogat? -rekao je Vlahušić.
– Što se tiče javne garaže, ugovor je napravljen u dobroj vjeri. Garaža je riješila komunalne probleme, ali je napravljen na krivoj financijskoj pretpostavci.

Za riječ se javio i Maro Kristić.
-Zašto se ukida odredba o vizurama padina Srđa ako gradnja nije moguća, ili se tamo nekada ne planira gradnja? Hoće li vam Aaron Frenkel zamjeriti što ste sad izmijenili GUP, a ne kad je njemu odgovaralo? – pitao je Kristić
-Ako mi vi ili župan možete objasniti što je vizura ja ću biti sretan. Vizura ne može biti ono što se nekome sviđa. Pogledajte rupu u Srđu, kako se to moglo graditi- rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija