Aktualno

“Hoćemo li uskoro raditi za parking?”

"Hoćemo li uskoro raditi za parking?"

Nakon današnje objave gradonačelnika Andra Vlahušića kako će se prometno rješenje od Javne garaže do Kapelice promijeniti na način da će se kolnik proširiti na tri metra, reagirali su stanovnici Kapelice, čije pismo objavljujemo u cjelosti.

"Poštovani gradonačelniče,
Obraćamo vam se u ime ogorčenih stanara Zagrebačke ulice, posebno Kapelice. Ne znamo jeste li svjesni da ste svojom samovoljom odlučili ukinuti većinu parkinga sa lijeve strane Zagrebačke ulice na potezu od garaže do vatrogasaca, a zbog izgradnje potpuno nepotrebnog ogromnog nogostupa sa desne strane koji će biti toliko širok da se na njemu može igrati nogomet, a cesta će ići skroz u lijevu stranu.

Pravi je razlog naravno stjerati sve ljude u bankrotiranu garažu koja će koštati 500 kuna mjesečno dodatno na davanja za parking koja već svi imamo. Hoćemo li uskoro raditi za parking?

Gore od spoznaje da ćemo ostati bez parkinga, koji je i dosada bio više nego problematičan, je činjenica da se većim dijelom Zagrebačke ulice više neće moći niti zaustaviti sa strane.

Zamislite da više ne možete nikoga iskrcati iz auta, iznijeti spenzu…

Zamislite da ćete morati bocu plina nositi na leđima od garaže do vaše kuće…

Zamislite da imate kućnu dostavu (kupili ste novi kućanski aparat, komad namještaja), gdje će stati kamion za dostavu… Na neki građevnski zahvat ne treba ni pomišljati.

Zamislite zimski dan, kiša pljušti, a vi ujutro u 7 kroz potoke vode, vjetar i pljusak idete u garažu po automobil, a živite kod vatrogasaca…

Oni koji imaju sobe i apartmane i koji uredno plaćaju sve naknade gradu pitaju se kako će im gosti doći, gdje će se taxi zaustaviti?!

Molimo vas da dobro razmislite o ovome te nam date odgovore i promijenite vašu odluku u interesu ogorčenih stanara ovog dijela grada.

Vaši ogorčeni i zabrinuti stanari Kapelice"
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist