Natrag
21.2.2019 08:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hoće li se priznati osobne iz BiH?

15.2.2013 @ 14:29 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Na današnjem sastanku Ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića raspravljalo se o nastavku primjene Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o viznim olakšicama u dijelu koji se odnose na priznavanje bh osobne iskaznice kao dokumenta s kojim će se prelaziti granica između BiH i RH nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

-Za stanovnike BiH koji imaju biometrijsku putovnicu ništa se ne mijenja, no nažalost Europska komisija prihvaća prijelaz granice isključivo s dokumentom na kojeg se može udariti pečat, a to se nažalost na osobnoj ne može napraviti – istaknuo je ministar Ostojić na današnjoj konferenciji za medije.

– Hrvatska će pokušati zatražiti od svih članica EU da se BiH dopusti ulazak u Hrvatsku. Međutim odluka o dokumentu s pečatom nije odluka Hrvatske, već EU. Razmatra se mogućnost da građani BiH ulaze u Hrvatsku s osobnom iskaznicom i kartonom na kojeg se može udariti pečat, kao što na primjer sad hrvatski građani ulaze u Sloveniju. Međutim, ponavljam, odluka nije na nama, a europska politika to ne prihvaća, već mora biti dokument sa mogućnošću pečatiranja – istaknuo je Ostojić.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana