Grad

Hoće li nakon izgradnje azila biti onih koji će reći: Ne damo životinje?

Hoće li nakon izgradnje azila biti onih koji će reći: Ne damo životinje?

Što se događa na Lopudu? Ima li Grad načina za riješiti te probleme – pitala je vijećnica Katarina Doršner (HDZ) osvrnuvši se i na radove na samoj plaži Šunj na Lopudu.

Gradonačelnik je rekao kako taj kaos zapravo generiraju sami stanovnici Lopuda.

-Krenut ćemo u rješavanje tih problema s komunalnim redarstvom, češćim kontrolama i policije i Lučke kapetanije – rekao je Franković dodavši kako nikakva dozvola nije izdana za radove na pomorskom dobru i sve što se tamo radi jest nelegalno.

-Povećat ćemo broj intervencija i izvida jer to što se tamo događa ne služi nam na čast – odgovorio je Franković.

Ljubo Nikolić (Srđ je Grad) uputio je pitanje vezano za resort na Srđu. Istaknuo je kako je na nedavnoj javnoj raspravi o izmjenama i dopunama Županijskog prostornog plana, pokazala obveza grada za ulaganja u infrastrukturne objekte koji nisu vezani za njegove potrebe već potrebe investitora. To se odnosi na crpnu stanicu za vodu koja bi se trebala proširiti na 40 tisuća kubika za što Grad, rekao je Nikolić, nema potrebe.

-To je trebao napraviti sam investitor jer će se sva voda koja će se koristit za golfersko naselje crpiti iz te crpne stanice – rekao je Nikolić te pitao jesu li provedene studije nosivo kapaciteta, koja su predviđena ulagana i kako će potrebe tog naselja dodatno opteretiti infrastrukturu Dubrovnika.

Franković je istaknuo kako Grad Dubrovnik neće jednu jedinu lipu uložiti u tuđu infrastrukturu i movinu.

-Ne može prostorni plan propisati da navedeno mora napraviti Grad Dubrovnik – rekao je gradonačelnik, dodavši kako Grad ima i važnijih prioriteta za riješiti.

Drugo Nikolićevo pitanje odnosilo se na azil za životinje, odnosno nedavno objavljeni poziv za kupnju zemljišta, a u kojem piše i kvadratura – 4 tisuće ‘kvadrata’ pa je Nikolić pitao je li to 4 tisuće ili 40 tisuća o kojima je bilo govora na ranijim sastancima. Franković je istaknuo kako uvijek ima nezadovoljnih, koji i kad se nešto napravi ponovno ‘proganjaju, napadaju ti obitelj’…

Istinskim ljubiteljima životinja je poručio kako će Grad Dubrovnik izgraditi azil na najboljoj lokaciji i na najvećoj raspoloživoj površini.

-Vjerujem i nadam se da kad ga izgradimo neće postojati oni koji će reći:  E ne damo vam životinje. Toga se ja bojim – rekao je Franković naglasivši kako je u natječaju određena minimalna potrebna veličina od 4 tisuće ‘kvadrata’.

– Želimo napraviti najbolji azil za životinje u Hrvatskoj – poručio je gradonačelnik.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist