Aktualno

Hoće li Kinezi ulagati u naše hotele?

Hoće li Kinezi ulagati u naše hotele?

Infrastruktura, hotelski kapaciteti te nautički turizma potencijalna su područja interesa ulaganja kineskog kapitala.

Tako se može zaključiti nakon današnjeg sastanka predstavnika Županije i Grada s kineskom delegacijom na čelu s predsjednikom Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Wu Bangguo.

Kako se navodi u priopćenju Županije, razgovaralo se o mogućnostima suradnje, posebno na području turizma, kao i mogućim ulaganjima u infrastrukturu na području naše županije. Zamjenik župana Frano Skokandić istaknuo je hotelske kapacitete i nautički turizam kao posebne zanimljive za moguće kineske investitore i buduću suradnju.

Istaknuo je također i kako je grad Korčula u travnju 2010. potpisao Ugovor o bratimljenju s kineskim gradom Yangzhouom te kako se radi na turističkoj promidžbi naše županije kao i plasiranju županijskih vina i ulja na tom području. Kinesko izaslanstvo izrazilo je veliki interes za ovom suradnjom i njezinim intenziviranjem.

U izaslanstvu Dubrovačko-neretvanske županije na sastanku bili su direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, direktor Lučke uprave Ploče Tomislav Batur, član Uprave Luke Ploče Tomo Krilić i viša stručna suradnica u Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA Marija Moretić. Ispred Grada Dubrovnika na sastanku je bio gradonačelnik Andro Vlahušić.

Kineska delegacija u Hrvatskoj boravi u sklopu obilježavanja 20. obljetnice uspostave hrvatsko-kineskih diplomatskih odnosa, a kako najavljuju slijedi daljnje unapređenje odnosa između Hrvatske i Kine, osobito na gospodarskom području.

 

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist