Politika

HNS-OVCI O ‘SLUČAJU TOKIĆ’ ‘Postoji sumnja da Grad prodaje zemlju koju bi zakonski trebao vratiti vlasnicima’

HNS-OVCI O 'SLUČAJU TOKIĆ' 'Postoji sumnja da Grad prodaje zemlju koju bi zakonski trebao vratiti vlasnicima'

Nakon što su se Srđevci u nekoliko navrata priopćenjem oglasili o suspenziji zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić odgovarajući pritom lokalnom HDZ-u, ovog puta priopćenje je poslao i dubrovački HNS pod naslovom ‘Koliko toga još ima’, a koje prenosimo u cijelosti.

-Već danima svjedočimo izjavama i komentarima sudionika političkog života Grada na temu pokušaja prodaje građevinske čestice zemlje u vlasništvu Grada privatnom investitoru za gradnju stambene zgrade na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Pri tome nitko nije ni spomenuo kako postoji sumnja da je dio, ako ne i cijela čestica, u postupku zahtjeva za povratom već dulji niz godina. Što bi značilo da Grad prodaje zemlju koju bi po zakonima RH trebao vratiti vlasnicima.

Javnost mora znati i da je idejno rješenje za ovu stambenu zgradu koja se prostire na privatnoj, ali i spornoj građevinskoj čestici u vlasništvu Grada, izradila upravo gospođa Tokić.

Gospodine gradonačelniče, možete li navesti koje je sve poslove Vaša zamjenica putem svoje tvrtke obavljala ili obavlja istovremeno s funkcijom zamjenice gradonačelnika zadužene za komunalne i razvojne projekte te investicije?
Budući da ste nedavno najavili novo prometno rješenje u Gružu izgradnjom tunela od bivše Remize do Luke Dubrovnik, je li samo slučajnost činjenica da je izgradnja tunela predloženom trasom suprotna važećem GUP-u Grada Dubrovnika i UPU-u Libertas-Radeljević te da kuloari bruje da je i idejno rješenje novoga Libertasa, a sve prema zahtjevima zainteresiranih strana, izradila Vaša zamjenica Orlanda Tokić?

Prateći razvoj situacije i sada poznate okolnosti o upletenosti zamjenice gradonačelnika u cijelu priču a zbog čega je i suspendirana, moramo naglasiti kako veliku odgovornost imaju nadležni Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom, zatim Služba Gradskog vijeća te predsjednik Gradskog vijeća.

Također se propušta postaviti još jedno važno pitanje – tko je pripremao ovu točku za Gradsko vijeće, odnosno je li bilo pritisaka na službe da se ova točka nađe na dnevnom redu?

Ako Gradonačelnik dobije odgovor od svojih službenika na ovo pitanje znat će i što mu je dalje za činiti, pa ga pozivamo da se raspita što se događalo prije Gradskog vijeća s ovim predmetom.

Kako bi Gradonačelniku olakšali rješenje ove teške i, vjerujemo, njemu neugodne situacije predlažemo mu sljedeće:

1. formirati višestranačko Povjerenstvo sastavljeno od svih klubova vijećnika u Gradskom vijeću kako bi se što prije ispitali ovi navodi te s njima upoznala dubrovačka javnost;

2. ispitati sve okolnosti i ispravnost postupka pripreme materijala i dostave sporne točke na sjednicu Gradskog vijeća (od nadležnog Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom preko Službe Gradskog vijeća do predsjednika Gradskog vijeća).

3. razgovarati s nadležnim pročelnicima što je sve zamjenica gradonačelnika Tokić (ili netko drugi u suradnji s njom) eventualno zahtijevala od njih po pitanju gradske imovine ili ishođenja građevinskih dozvola i drugih suglasnosti, a koje se vežu za njenu struku i ono od čega živi obzirom da je u Gradu volonter – stoji u priopćenju dubrovačkog HNS-a koje potpisuju predsjednik podružnice Miho Obradović, potpredsjednice Nataša Gabričević i Marina Vučković Matić te nezvisna vijećnica Matija Čale Mratović.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist