Politika

HNS-OVCI FRANKOVIĆU ‘Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi!’

HNS-OVCI FRANKOVIĆU 'Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi!'

Dubrovački HNS-ovci u priopćenju za javnost pozvali su još jednom gradonačelnika Frankovića da prihvati inicijativu o uključenju OŠ Mokošica u eksperimentalni program ‘Škola za život’.

‘Poštovani gradonačelniče,

nakon što ste na 12. sjednici Gradskog vijeća 28. svibnja odbili amandman Hrvatske narodne stranke o uključivanju Osnovne škole Mokošica u eksperimentalni program ‘Škola za život’ vrijedan 300 tisuća kuna dajući nam neuvjerljive izlike i grcajući u politikantstvu, nismo od Vas očekivali mnogo.

Pripremajući amandman mislili smo – od izbora je prošlo godinu dana i ako je prijedlog dobar i razvojan, naići će na podršku gradonačelnika. Iznenadilo nas je onda kada ste ispred najboljih interesa naše djece stavili političko nadmetanje. Neosnovanim odbijanjem amandmana pokazali ste da ste u grču, iako za to nemate razloga.

Kao da Vas nešto sprječava da budete to što kažete da jeste – gradonačelnik svih svojih građana. Ma da ste prihvatili naš amandman mogli ste ga slobodno uvrstiti u ilustriranu promidžbenu knjižicu što ste je nedavno tiskali na 40 stranica. Ali, gradonačelniče, još nije kasno.

U najboljoj vjeri, zatražili smo pojašnjenja od Ministarstva znanosti i obrazovanja. I odgovor profesorice Lidije Kralj, pomoćnice ministrice Divjak, dodatno nas je uvjerio da smo amandman dobro i temeljito pripremili. Ono što se od Grada Dubrovnika traži, samo je dobra volja i jedna (1) potvrda. Znamo da ste pročitali taj odgovor Ministarstva jer smo Vam ga poslali na e-mail kao i gradskim vijećnicima. Od velikog broja vijećnika dobili smo podršku, a od Vas, poštovani gradonačelniče, šutnju administracije.

Jer ono što nam je Ministarstvo obrazovanja potvrdilo jest da nisu potrebne nove suglasnosti zato što se škola Mokošica već prijavila za sudjelovanje u eksperimentalnom programu i poslala je svu traženu dokumentaciju. A sve što Grad kao osnivač škole treba učiniti je potvrditi da je spreman preuzeti financijske obaveze za opremanje škole, između ostalog za kupovinu tableta za sve učenike i učitelje u eksperimentalnim razredima te nabavu eksperimentalnih nastavnih materijala za sve predmete u 1. i 5. razredu te biologiju, kemiju i fiziku u 7. razredu. Vidite, nije strašno.

Čak, gradonačelniče, nije potrebno da sredstva budu dostupna odmah, potrebno je tek da školi budu na raspolaganju prije početka školske godine kako bi na vrijeme nabavili sve što je potrebno za provedbu i uključili se u ovaj program te tako pridružili 72 odabrane škole.

Nama, gradonačelniče, ne dugujete odgovor. Dugujete ga svojim građanima, djeci koja pohađaju OŠ Mokošica i njihovim roditeljima, zaposlenicima škole i cijeloj dubrovačkoj javnosti. Zaustavljaju nas ljudi i traže odgovor, ne razumiju zašto se gradonačelnik protivi kvalitetnijem obrazovanju, a mi zbilja ne znamo što im reći. Jer zapravo, sve se svodi na odgovor na samo jedno pitanje: Što ćete, gradonačelniče, biti u iduće tri godine? Predstavnik svih svojih građana ili politički revanšist? Gradonačelniče, šutnja nije zlato!

S poštovanjem,

HNS – Podružnica Dubrovnik
Miho Obradović, predsjednik
Marina Vučković Matić, potpredsjednica
Nataša Gabričević, potpredsjednica’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist