Politika

HNS O LOŠEM POSLOVANJU LIBERTASA Poručili Frankoviću: ‘Kumovi neka ostanu samo kumovi’

HNS O LOŠEM POSLOVANJU LIBERTASA Poručili Frankoviću: 'Kumovi neka ostanu samo kumovi'

Dubrovački HNS-ovci poslali su u petak priopćenje jer kako kažu, ‘gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković već mjesec dana optužuje UBER za sve loše što snađe njegovu upravu, a zadnje što smo saznali je da je UBER kriv i za slabo poslovanje gradske tvrke koju vodi njegov kum’. 

Tekst priopćenja prenosimo u cijelosti:

‘Gradonačelnik je u liberalizaciji autotaksi tržišta pronašao univerzalnog krivca za sve što ne valja u Dubrovniku, pa tako prema Matu Frankoviću Uber uništava dubrovački turizam, isključivi je krivac za kolapse u prometu, pa i većinu prometnih nesreća, a prema njegovim nedavnim izjavama čini se da je Uber postao odgovornim i za loše poslovanje Libertasa. U drugim tvrtkama krive su uprave, obično bivše uprave, kaže nam iskustvo, ali za tvrtku svoga kuma gradonačelnik je pronašao krivca u platformi Uber.

Vozni red ovog dubrovačkog javnog poduzeća vraća se u zimski režim čim kalendarski kolovoz prevali u rujan, kao da nikoga ne zanima što je grad pun turista i što turistička sezona traje debelo u jesen. Linije su klasično potkapacitirane, dok se Libertas po pitanju modernizacije sustava naplate nije maknuo s mjesta. Dovoljno je vidjeti repove građana na putu s posla kako se za ulazak u autobuse natječu s turistima s prtljagom koji čekaju da im vozači u vozilu izdaju, naplate i k tome otkucaju vozne karte.

Nije onda ni čudo da je Uber kriv kada je politika ove uprave Libertasa ‘Vozite se k’o gospari, vozite se taksijem’. Zato preporučujemo gradonačelniku da za direktora gradskog prijevoznika postavi nekoga s potrebnim iskustvom, nekoga tko je sposoban voditi sustav složen poput onog u Libertasu.

A kumovi neka ostanu kumovi.

S poštovanjem,
Miho Obradović
predsjednik podružnice Dubrovnik’

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist