Aktualno

Hladnoća odnijela tri života

Hladnoća odnijela tri života

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobila je danas dojave o dva smrtna slučaja u teško pristupačnim i snijegom zametenim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije,

izvijestio je kasno popodne pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Ranije danas u mjestu Blagaj u Karlovačkoj županiji pronađen je 78-godišnjak smrznut na 150 metara od svoje obiteljske kuće.

Zbog snijega koji je napadao i paralizirao Splitsko-dalmatinsku županiju župan Ante Sanader proglasio je izvanredno stanje i najavio mogućnost da se u pomoć pozove i vojska u kritičnim područjima.

Što se tiče Dubrovačko – neretvanska županija u kvaru su i dalje tri 110 kV dalekovoda: Neum – Opuzen, Neum – Ston i Makarska – Opuzen. Prva dva su u nadležnosti BiH te se obavljaju određene aktivnosti oko pristupanja otklanjanju kvara dalekovoda Makarska – Opuzen. Ovi kvarovi ne uzrokuju poremećaj u opskrbi el. energijom na području RH.

"U kvaru je i 35 kV dalekovod Opuzen – Ploče. Uočena su 4 slomljena čelično rešetkasta stupa i pad vodiča na tlo.  Bez električne energije su grad Ploče s okolicom  i Brist s okolicom. U kvaru je i 10 kV dalekovod Metković – Doljani. Kvar je na BiH strani. Očekuje se  sanacija kvara koji bi, ako potraje, mogao uzrokovati nestanak opskrbe vodom u Metkoviću", stoji u izvještaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist