Natrag
20.2.2019 00:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hladan tuš iz Vlade – PDV na hranu ostaje isti

15.8.2012 @ 19:06 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Nakon što su se brojni hrvatski građani pritisnuti krizom ponadali kako će im Vlada ublažiti najavljena poskupljenja hrane, stigao je hladan tuš.

Ništa od manjeg PDV-a na hranu, barem ne ove godine. A za sve su, naravno, i ovog puta krivi mediji. Naime, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina za RTL je objasnio kako su novinari njegovu izjavu pogrešno shvatili te krivo prenijeli njegove izjave.

– Ovo je bila nepripremljena i ishitrena izjava vaših kolega. Ovo nije reakcija na sušu, već nešto što se radi zadnja dva, tri mjeseca – objasnio je Jakovina dodavši kako se tek rade analize o tome može li se na pojedine prehrambene proizvode smanjiti PDV. Tek kad analize budu gotove i kad Vlada jasno vidi stvarne učinke toga na državi proračun, prijedlog će ići na usuglašavanje.

– Svi oni koji iole prate financije i proračunsko planiranje znaju da se jedna takva mjere ne može donijeti u par tjedana ili mjeseci – izjavio je Tihomir Jakovina.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana