Natrag
27.3.2019 03:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

HKD NAPREDAK DUBROVNIK Predstavljanje monografije ‘Novac Dubrovačke Republike’

14.3.2019 @ 6:47 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

U četvrtak, 14. ožujka u 19 sati u čitaonici Državnog arhiva u Dubrovniku (Palača Sponza), Hrvatsko kulturno društvo Napredak Dubrovnik predstavit će knjigu ‘Novac Dubrovačke Republike’. Autor ove monografije je Zlatko Viščević, pravnik i numizmatičar.

Knjiga ‘Novac Dubrovačke Republike’ je nastala s ciljem da dubrovačku numizmatiku približi domaćoj i svjetskoj numizmatičkoj javnosti. Rad na knjizi trajao je sedam godina i knjiga je konačno izdana krajem 2018. godine. Ljepota i finoća dubrovačkog novca uvrstile su ga u samu elitu svjetske numizmatike i kao takav je predmet interesa numizmatičara iz svih krajeva svijeta.
Naglasak u ovoj knjizi je na samim numizmatičkim izdanjima Dubrovačke Republike, stoga se u njoj ne obrađuje povijest dubrovačkog novca, niti povijest dubrovačke kovnice. Ova knjiga u svojoj biti predstavlja numizmatički katalog, odnosno prikaz svih vrsta dubrovačkih novaca i njihovih varijanti. Kao takva, knjiga je primarno namijenjena numizmatičarima, aukcijskim kućama i muzejima.

Cilj je ove knjige popularizirati dubrovačku numizmatiku, pobuditi novi interes kod numizmatičara za istu te doprinijeti organizaciji postojećih i budućih kolekcija dubrovačkog novca.
Knjigu će predstaviti Marin Ivanović, predsjednik HKD Napredak Dubrovnik, arheolog Darko Milošević i autor knjige Zlatko Viščević.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana