Natrag
20.4.2019 01:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hiwote Tadesse oduševila publiku djelom koje se rijetko izvodi

22.4.2017 @ 7:47 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar je u petak navečer u Katedrali upriličio treći koncert glazbenog ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće.

Orkestrom je ravnao dirigent Tomislav Fačini, a koncert je započeo Serenadom za puhače u c molu W.A. Mozarta te se nastavio Idilom Blagoja Berse. Potom je uslijedio nastup koji zapravo i jest privukao brojne građane na koncert.

Riječ je o nastupu mlade hrvatske violistice etiopskog porijekla i vođe viola u DSO-u Hiwote Tadesse. Publika je imala priliku čuti ovu iznimno talentiranu glazbenicu u Koncertu za violu i orkestar Bele Bartoka. Posebnost ovog koncerta bila je činjenica da ovo djelo ne samo da dubrovačka publika nije imala priliku ranije slušati, već da se djelo uistinu rijetko izvodi uopće.

Publika je prepoznala i profesionalnost i talent violistice koji potvrđuju brojne nagrade poput Grand Prixa na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika u Moskvi (2014.), prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Citta di Barletta u Italiji (2013.) i brojne druge, ali i pozitivnu energiju koju je stvorila podrška, odnosno međusobno poštovanje Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njegove članice Hiwote Tadesse.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana