Zanimljivosti

Hit je egipatska depilacija!

Shutt depilacija

Ne trošite gomilu novca na skupe depilacije. Odvojite malo vremena i isprobajte ovaj recept kod kuće. Vaše noge će biti lijepe i glatke.

Egipatska depilacija je relativno nova metoda uklanjanja tjelesnih dlačica u zapadnjačkom svijetu. Slovi kao jedan od najboljih te najbezbolnijih postupaka za razliku od depilacije običnim voskom, a prednost ove vrste depilacije je ta što naknadno nema urastanja dlačica u kožu.

Kako ne biste morali plaćati nekoliko stotina kuna za depiliranje, mi smo za vas pronašli recept kako kod kuće napraviti pastu koja se rabi u salonima. Sve što vam treba je malo vremena i eventualno još jedna osoba koja bi vam pomogla, a možete to i sami napraviti. Dakle, sastojci koji vam trebaju su: 3 šalice kristal šećera, 2 i pol šalice vode, 4 male šalice limunovog soka.

Sve sastojke pomiješajte u loncu i kuhajte približno sat vremena. Sipajte smjesu u teglicu i pričekajte da se ohladi. Potom možete početi sa depilacijom. Nabavite u dućanu trake bez voska ili ih napravite sami od nekakve tkanine ili plahte, no pripazite da nema puno 'mucica'.
Pastu nanesite suprotno od smjera rasta dlačica, a traku potegnite u smjeru rasta. Time se sprečava zatvaranje folikula dlaka, pa kasnije nećete imati problema sa urastanjem.

Kada završite sa depilacijom, ostat će vam smjese, a pri drugom korištenju nije ju potrebno zagrijavati.

FOTO: www.shutterstock.com

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist