Zanimljivosti

HIR3 ‘Izgledalo je kao da jurimo, a zapravo nam je prava brzina bila između 2 i 4 čvora’

Agulhas je uz Golfsku, Kuriosho i East Australian current, najbrža i najjača morska struja na svijetu. Ide uz istočnu obalu Afrike, nosi vodu s Ekvatora prema polu i ima protok od 75 milijuna kubičnih metara u sekundi, što je 350 puta više od protoka Amazone.

Zašto ovo pišemo? Jer su nam se javili naši ‘Hirovci’ koji su s najpoznatijom hrvatskom jedrilicom ovih dana prošli ovaj pojas.

– Cijeli dan borili smo se da prođemo kroz tridesetak milja široki pojas struje koja je po Predictwindu imala brzinu od oko 2.5 čvora iz smjera sjeveroistoka, što je u kombinaciji s jakim zapadnim vjetrom od 25+ čvorova napravilo vrlo nezgodne, kratke i velike valove koji se prelamaju. Izgledalo je kao da jurimo, a zapravo nam je prava brzina bila između 2 i 4 čvora. Ipak, uspješno smo prošli i tu prepreku i nastavljamo dalje… Pozdrav od HIRovaca! – poslali su nam još jednu poruku.

Pročitajte još

NOVI/STARI KNEZ PORPORELE Čile: Ubuduće će za provokatore od novinara biti bolji odgovori

Dulist

DOMUS CHRISTI Konavoka Nike Divizić proslavila stoti rođendan!

Dulist

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija