Zanimljivosti

Hilton se priključuje globalnoj akciji

Hilton se priključuje globalnoj akciji

Hilton Imperial Dubrovnik i ove 2013. godine obilježava „Sat planeta Zemlje“ u subotu 23. ožujka 2013 od 20.30 do 21.30.

Gaseći svjetla, brojne svjetske organizacije istovremeno žele obratiti pozornost na globalne klimatske promjene, a Hilton Imperial Dubrovnik zajedno sa više od 3900 hotela grupacije Hilton Worldwide podržava ovaj već tradicionalni događaj u kojeg će ove godine biti uključeno preko milijardu ljudi.

Ovim se također želi izgraditi svijest i globalna suglasnost društva za povećanje aktivnosti kojima će se ostvariti održiv razvoj planet Zemlje.
 
– Izuzetna nam je čast imati priliku sudjelovati u ovoj globalnoj akciji koja povezuje organizacije i pojedince, koji simboličnim gašenjem svjetla ustraju u jednom zajedničkom cilju – očuvanju energije. Pozivamo sve naše goste i sugrađane da nam se pridruže u ovom projektu – istaknuo je Vlaho Margaretić, PR Hilton Imperiala.
 
Sat planeta Zemlje u Hilton Imperial Dubrovniku se planira obilježiti brojnim aktivnostima, a centralni dio same proslave odnosi se na gašenje unutarnje i vanjske rasvjete hotela točno u 20.30 sati.
 
Ovaj događaj je puno više od samog isključivanja svjetla. Ovim stavljamo pred naš hotelski tim izazov da događaju pristupe na inovativan način, te aktivnosti produže „Nakon sata“. Tako je Hilton Global Brand Tim smislio izazov naziva „Ja ću, ako ćeš i ti“ („I will if you will“). Ako svi Hilton zaposlenici u petak 22. ožujka dođu na posao bez automobila, direktorica hotela Rushan Eryoner će tjedan dana dolaziti pješice na posao.
 
„Sat planeta Zemlje“ prvi put se organizirao 2007. godine, u organizaciji World Wildlife Fund (WWF), kada se organizirala skupina pojedinaca, koja je tim malim korakom pokušala ukazati na efekt staklenika i globalne klimatske promjene.

Događaj je prerastao u pokret koji podržava preko 7 000 gradova iz više od 150 zemalja diljem svijeta, te na taj način šalje snažnu poruku o osjetljivosti ekološkog sustava i klimatskih promjena. U posljednje vrijeme članovi grupacije Hilton Worldwide, osim što podupiru ovu akciju, pokušavaju prenijeti ideje o očuvanju planeta zemlje i nakon samog događaja.

 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist