GradKoronavirus u Hrvatskoj

NE BAŠ LIJEPE BROJKE U gradu svakim danom sve manje gostiju

NE BAŠ LIJEPE BROJKE U gradu svakim danom sve manje gostiju

Danas su u Dubrovniku otvoreni hoteli Hilton Imperial, Excelsior, Lapad, Neptun i Adria. Prema podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika, od 15. ožujka, na taj je dan boravio 491 turist, a ostvaren je 51 dolazak. U privatnom smještaju boravila je 291 osoba, dok je u hotelskom boravilo 200 osoba. Top lista država odakle gosti dolaze su BiH, Hrvatska, Ujedinjena Kraljevina, SAD i Njemačka.

Prošlog tjedna, točnije s datumom 13. ožujka, u Dubrovniku je radilo 18 hotela te je toga dana zabilježeno 256 dolazaka i 1086 noćenja. Podsjetimo, kako smo već pisali, velika hotelska grupacije Valamar Riviera zatvorila je sve svoje hotele, dok su Jadranski luksuzni hoteli sve svoje goste premjestili u jedan hotel te će do daljnjega raditi samo Excelsior.

Inače, od 1. siječnja do 15. ožujka u Dubrovniku je boravilo 53.191 turist ( 23 posto manje nego lani), koji su ostvarili 104.711 noćenja (18 posto manje nego lani). Top lista država odakle je boravilo najviše gostiju su Hrvatska, BiH, Njemačka, Ujedinjena Kraljevina, SAD.

Dopuna:

Hotel More, koji je 13. ožujka zabilježio 65 noćenja, izvijestio nas je kako trenutno nema gostiju.

-Za sada smo obustavili daljnje rezervacije te ćemo se ponašati u skladu s daljnjim razvojem situacije – odgovorila nam je direktorica ovog hotela Nikolina Pirjać.

U Hotel Lapad trenutno borave 22 gosta, a nakon što oni pođu uprava hotela odlučit će hoće li hotel zatvoriti.

Hotel Lero je još uvijek otvoren iako u njemu nema gostiju te će uprava sljedećih nekoliko dana donijeti odluku hoće li ostati otvoreni ili će i ovaj gradski hotel zatvoriti svoja vrata.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist