Natrag
22.3.2019 07:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

HIKING EUROPE Završna konferencija održat će se u Dubrovniku

11.4.2017 @ 15:21 Dulist Aktualno

Podijelite:

Regionalna razvojna agencija DUNEA prošli je tjedan na EU projektu Hiking Europe u Donegalu u Irskoj predstavila turističke pakete našeg područja.

Turistički paketi uključuju prostor Napoleonovog puta u Stonu i otoka Mljeta. Ponuda će, zajedno s ponudom pješačkih tura ostalih projektnih partnera – španjolske regija Katalonija, talijanske Emilia-Romagna i irske Donegala, biti predstavljena u projektu Roadbooku te na web stranici Hiking Europe, a ujedno se planira i zajednička promotivna kampanja.

Dogovarane su i teme završne konferencije koja će se krajem rujna ove godine održati u Dubrovniku, odnosno u Stonu i na Mljetu, gdje će gostovati predstavnici svih projektnih partnera, ugledni predavači te predstavnici turističkih agencija koje se bave prodajom turističkih aranžmana koji uključuju pješačke ture.

Ovaj projekt ima za cilj ponuditi posjetiteljima širi opseg ponude pješačkih staza kako bi se fizičku aktivnost nadopunilo s otkrićem ruralnih područja Europe: doživljaj lokalne tradicije i upoznavanje s domaćom kuhinjom, kupnja na lokalnim tržnicama, posjeti muzejima ili crkvama, otkrivanje lokalne faune, flore, skrivenih krajolika…

Dio projekta fokusirat će se na poboljšanje konkurentnosti turističkih tvrtki jačanjem njihovih profesionalnih vještina u područjima kao što su korištenje novih tehnologija, internacionalizacije, odnosno uvođenje standarda održivog turizma i dostupnosti.

Projekt je započeo u travnju 2016. godine i provodit će se 18 mjeseci. Tijekom tog perioda planira se stvaranje mreže pješačkih staza od 1.170 kilometara kroz četiri različite europske zemlje.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana