Aktualno

HGSS-u vrijedno priznanje za spašavanje britanskog državljanina na Mljetu

HGSS-u vrijedno priznanje za spašavanje britanskog državljanina na Mljetu

Hrvatska gorska služba spašavanja dobila je iznimno važno priznanje ‘Certificate of Commendation za uspješnu akciju potrage i spašavanja nestalog britanskog državljanina na Mljetu.

Naime, proteklog ljeta na Mljetu spašavatelji HGSS-a, u koordinaciji s policijom okruga Derbyshire-a, pet dana su neumorno tragali za nestalim britanskim državljaninom. Nakon uspješnog pronalaska, članovi HGSS pozvani su u Derbyshire kako bi osobno primili zahvalu za uloženi trud.

U sklopu posjeta održana je prezentacija o akciji spašavanja, a dolazak članova HGSS-a izazvao je veliko zanimanje lokalnih medija pa su naši spašavatelji sudjelovali i u radio emisiji na BBC-u kako bi upoznali slušatelje s radom HGSS-a i iz prve ruke im prenijeli svoje dojmove o akciji spašavanja. Posjet i priznanje potakli su razmjenu znanja, iskustava i buduću suradnju s tamošnjom gorskom službom spašavanja ‘Edale Mountain Rescue Team’.

Ova nagrada, navode iz HGSS-a, rezultat je suradnje svih službi i institucija koje su u ovoj potrazi učinili sve u cilju pronalaska nestalog: HRZ, JVP Mljet, DVD Montokuc, djelatnici MUP RH, djelatnici NP Mljet, GSSuBIH, Općina Mljet i lokalno stanovništvo.

Nagrada im je uručena na svečanosti ‘Celebrating Achievement Awards’.

Izvor i foto: HGSS

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist