Natrag
20.4.2019 12:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

HGSS-OVCI KOD ŽUPANA ‘Treba mijenjati zakon radi naplate intervencija’

18.8.2014 @ 16:59 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Važnost izmjene zakonske regulative, kojom bi se omogućila nadoknada za intervencije Hrvatske gorske službe spašavanja istaknuta je na sastanku dubrovačkih HGSS-ovaca sa županom Nikolom Dobroslavićem.

Iako je tema sastnak bila izrada topografske karte Mljeta i brda sv. Ilija iznad Orebića, u razgovoru je, naime, utvrđena važnost kvalitetne pomoći unesrećenima, ali i problem oko nadoknade intervencija. Naime, zakonska regulativa ne omogućuje da se, kao što je slučaj sa zdravstvenim uslugama, intervencija HGSS-a naplati od osigurane osobe.

Inače, projektom ‘Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu’ financiranog sredstvima Europske unije putem IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora označene su sve tematske planinarske i biciklističke staze po Županiji, pa u HGSS-u žele dodatno pokriti i područje Mljeta te sv. Ilije. Stoga su od župana Dobroslavića zatražili potporu za ovaj projekt koji bi doprinio sigurnosti i turističkoj ponudi.

Župan je pohvalio HGSS na realiziranom EU projektu i na svemu što čine za sigurnost građana i turista te je dodao kako će Županija svakako dati potporu njihovom projektu. Istaknuo je i da HGSS, kada se i dogodi neki problem, zajedno s ostalim službama maksimalno brzo reagira te je sigurnost po tom pitanju na zaista velikoj razini.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana