Aktualno

HEROJI ULICE Dubrovački ‘prometnjaci’ uspješno ‘riješili’ pet kruzera!

HEROJI ULICE Dubrovački 'prometnjaci' uspješno 'riješili' pet kruzera!

Iz gradske uprave pohvalili su se uspješno obavljenim zadatkom koordiniranja prometom na području užeg dijela grada u četvrtak ujutro za vrijeme dok je u gruškoj luci bilo čak pet kruzera.

-Pažljivijom distribucijom vremena upućivanja autobusa za shuttle prijevoz gostiju s brodova na kružnim putovanjima s lučkog područja prema Pilama te uskom suradnjom nadležnih službi kontaktna zona povijesne jezgre i tijekom današnjeg dana bila je oslobođena većih zastoja u prometu – stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Ističu kako su među pet kruzera bili i dva MSC broda koji su prvi put ove sezone akostali u gradu – Lirica i Simfonia.

-Rasporedom i radom na terenu djelatnika prometnog i komunalnog redarstva te Sanitata uz koordinaciju drugih službi poput Turističke zajednice grada Dubrovnika i Lučke uprave postignuto je uredno odvijanje prometa i u vremenima vršnog opterećenja. Grad Dubrovnik nastavlja s implementacijom mjera i aktivnosti u okviru projekta ‘Poštujmo Grad’ (‘Respect the City’) u cilju smanjenja gužvi i ublažavanja pritisaka koje veliki broj posjetitelja u kratkom vremenu ima na područje povijesne jezgre i kontaktne zone – ističe se u priopćenju.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist