Natrag
19.2.2019 22:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

HEP za HE Ombla treba novu Studiju!

26.3.2013 @ 23:53 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović  kazao je kako HEP-u ne vrijedi Plan upravljanja bioraznolikošću koji planiraju ugraditi u projektnu dokumentaciju.

– Ne možemo uvažiti neku studiju koju je, mimo naših nacionalnih propisa, izradila neka konzultantska tvrtka, jer to za nas nema pravnog učinka. Ta je studija pokazala da je zahvat, uz mjere ublažavanja, moguće izvesti bez značajnog utjecaja na ekološku mrežu. Ali da bi te mjere bile pravno obvezujuće za HEP, moraju proći proceduru propisanu našim Zakonom o zaštiti prirode i na to ih cijelo vrijeme upućujemo. Moraju napraviti Studiju utjecaja na ekološku mrežu – kazao je Zmajlović u razgovoru za Novi list.

Takav zahtjev, na kojem ministar očito inzstira, udaljit će HEP od skore realizacije HE Ombla. Za početak taj dokument treba napraviti, ocjena prihvatljivosti takve studije neizvjesna je, a moguće je da će se morati ići na utvrđivanje prevladavajućeg javnog interesa, pri čemu se utvrđuje je li za društvo važnija elektrana od špiljske flore i faune. 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana