Grad

HEP dubrovačkim školarcima donirao računala

HEP dubrovačkim školarcima donirao računala

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je u sklopu treće godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ donirala četiri nova računala učenicima Osnovne škole Ivana Gundulića u Dubrovniku.
Između više od 80 pristiglih prijava, HEP je za ovogodišnje dobitnike izabrao ukupno 15 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, prije svega one škole koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu, zastarjela računala ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi. Njima će se u ovogodišnjoj akciji dodijeliti ukupno 50 novih računala.
Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od početka provedbe akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine, osigurao donaciju od čak 150 novih računala za učenike 42 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost do sada doniranih računala iznosi 750.000 kuna, javljaju iz te tvrtke.
– Izuzetno nam je drago što smo i ove godine nastavili provedbu akcije te što se među 15 odabranih osnovnih škola nalazi i Osnovna škola Ivana Gundulića iz Dubrovnika. Kao društveno odgovorna kompanija, HEP kroz akciju „Za naše male genijalce“ daje svoj doprinos razvoju hrvatskog školstva i napretku naših najmlađih – izjavio je Zvonimir Mataga, direktor HEP-Operatora distribucijskog sustava Elektrojuga Dubrovnik povodom uručivanja donacije.
Ovogodišnja akcija „Za naše male genijalce“ započela je natječajem na koji su se od 13. do 29. ožujka mogle prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Uz prijavu je bilo potrebno priložiti video uradak kojim su učenici pokazali da su upravo njihovoj školi potrebna nova računala.
HEP je pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce u suradnji s Narodnim radijom i s ciljem osiguravanja boljih uvjeta informatičkog obrazovanja za što više učenika, ali i senzibiliziranja javnosti o stanju informatičke opreme u hrvatskim osnovnim školama. Naime, prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS), u Republici Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika, dok je većina škola posljednji put značajnije opremljena računalnom opremom prije više od 10 godina.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist