Sport

Hendić novi predsjednik GOŠK-a, Vićan o odlasku iz kluba: Neće moći!

Hendić novi predsjednik GOŠK-a, Vićan o odlasku iz kluba: Neće moći!

Miho Hendić novi je predsjednik Nogometnog kluba GOŠK 1919.. Na toj poziciji nakon isteka četverogodišnjeg mandata zamijenio je Ivana Jelčića.

Dopredsjednik kluba je Marinko Matulović, a glavni tajnik Pero Maškarić. Za predsjednika Skupštine ponovno je izabran Pero Vićan. U Upravni odbor izabrani su Zlatko Begušić, Željko Brbora, Đemo Dilberović, Ivan Jelčić, Periša Konjuh, Lukša Matušić, Mladen Milović, Luko Musladin i Blaž Pezo. Članovi Nadzornog odbora su Marijan Dadić, Cvijeto Bratoš i Andro Đurović, a Stegovnog suda Mario Duić, Antun Kraljić i Mare Nenada. Likvidator kluba je Mišo Glavinić.

– Borimo se kako bismo udovoljili uvjetima igranja u Trećoj ligi. Zasad smo zadovoljili minimum. Imali smo tešku prošlu sezonu, visili smo do zadnjeg kola. U sezoni 2016./17. bit će nam još i teže, jer se broj klubova smanjuje s 18 na 16. Kako god tko pisao, u odnosu na infrastrukturu i ostalo, ne možemo više od ovoga – kazao je novi stari predsjednik Skupštine Pero Vićan u izvještaju o radu.

Kao najveću kvalitetu istaknuo je što je okosnica momčadi iz grada te kako svaki tjedan u raznim natjecanjima nastupa pet GOŠK-ovih selekcija.

– Neka djeca su pod pritiskom nerealnih roditelja i kvazimenadžera odvedena u druge klubove. Naša politika je da im nikad nećemo u tome stajati na putu. Ipak, puno je više slučajeva gdje su roditelji takvim potezom učinili štetu svojoj djeci – dodao je Vićan.

Dosadašnji predsjednik Ivan Jelčić kazao je kako je ostanak u 3. HNL u protekle četiri godine velik uspjeh.
– Krizu smo prebrodili požrtvovnošću svih nas. Velika većina igrača igra za čast i ponos kluba. Vrijedi se prisjetiti i četvrtfinala Kupa protiv Lokomotive. Kompletirali smo omladinski pogon koji radi jako kvalitetno. Ubuduće očekujem da ćemo biti stabilan trećeligaš, sve ostalo bilo bi preambiciozno – kazao je Jelčić.

Novi glavni tajnik kluba Pero Maškarić najavio je kako će sva dugovanja prema igračima i trenerima nastala do 15. srpnja biti podmirena kroz idući tjedan, a najavio je i dovođenje još jednog ili dva igrača čime bi se kompletirao igrački kadar trenera Milana Petrovića u idućoj sezoni.

– Želim da svaki roditelj s ponosom dovede svoje dijete u GOŠK. Neće nam biti lako, ali idemo provati nešto napraviti – kazao je novi predsjednik kluba Miho Hendić.

Na kraju izborne skupštine nazočnima se još jednom obratio Pero Vićan istaknuvši kako od novog vodstva kluba očekuje plasman u gornji dio ljestvice te zaustavljanje procesa preranog odlaska igrača.

– Kao predsjednik Skupštine nisam operativno vezan za klub niti imam pravo potpisa na financije. Ako netko misli da ću otići iz GOŠK-a, e to neće moći. Koliko sam dao svog novca, samo da mi žena ne sazna. Nova uprava kreće s minimalnim dugom. Ja ne moram biti vegeta u svakoj juhi, ali ću biti u GOŠK-ovoj!

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr