Kultura

Heidi na Epidaurus festivalu

Heidi na Epidaurus festivalu

Predstava za djecu Heidi u izvedbi Kazališta Merlin iz Zagreba, još jedna prekrasna i dojmljiva izvedba Epidaurus festivala pred prepunim predvorjem Doma kulture na Grudi,

održana je u ponedjeljak 8. srpnja ispred Doma kulture na Grudi. Kazalište Merlin 2011. proslavilo je 10. godinu svoga djelovanja. Uvijek lirski raspoloženi, oni kažu:Ako smo iskreni prema sebi, naslućujemo i prihvaćamo kako je život igra u kojoj smo katkada nježni i slobodni, a katkada grubi i utamničeni. Naše je lice samo odraz onoga što se već dogodilo ili se upravo događa "negdje u bijeloj pokrajini na kraju Neba".

Umjetnost je najviša točka hrabrosti u kojoj se sastajemo sa sviješću. Umjetnost je svjetlost koja ima sposobnost preobraziti tamu i crvoliki strah koji kukavno skrivamo i koji nas guši. Umjetnost je umješnost malog čovjeka da dosegne i proguta najvišu i najblistaviju zvijezdu na nebeskom prostranstvu. Umjetnika s publikom. To je strujni most koji oživljava stanice odnosa sa sobom, nebom i Zemljom. Kako je naše kazalište samo po sebi čarolija, kako je put utjelovljenja svake naše predstave čaroban, vjerujemo da je i vaš užitak tijekom gledanja naših predstava bio čaroban. Vaše su oči ogledalo duše, a naše su predstave za dušu! Zato ih pogledajte!“. Cilj i svrha postojanja ovog kazališta je djelovanje kroz osnovne vrijednosti čovjeka, a to su: ljubav, mir, istina, ispravnost i nenasilje.

Kazalište Merlin predstavom Heidi donijelo je novi doživljaj ljepote naših života. Radosna djevojčica, velikog srca i očiju ispričala nam je svoj doživljaj svijeta. Kroz razne događaje dočarala nam je smisao prijateljstva i zdrave vedrine. Vodila je okupljene kroz grad i nepregledne planinske predjele i pomogla im da u sebi otkrijemo ljubav prema ljudima, životinjama i prirodi.

Veseli žamor okupljenih mališana i njihovih roditelja koji su s radosnim očekivanjem pratili sva zbivanja na pozornici dokaz je kako je Epidaurus festival na pravom putu koji pokazuje kako se karta za ulazak u čarobni svijet kazališta kupuje već u ranom djetinjstvu. A nema većeg veselja i nagrade nego sjajni i radosni pogled zahvalnosti nekog djeteta.    

 

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist