Kultura

Heidi na Epidaurus festivalu

Predstava za djecu Heidi u izvedbi Kazališta Merlin iz Zagreba, još jedna prekrasna i dojmljiva izvedba Epidaurus festivala pred prepunim predvorjem Doma kulture na Grudi,

održana je u ponedjeljak 8. srpnja ispred Doma kulture na Grudi. Kazalište Merlin 2011. proslavilo je 10. godinu svoga djelovanja. Uvijek lirski raspoloženi, oni kažu:Ako smo iskreni prema sebi, naslućujemo i prihvaćamo kako je život igra u kojoj smo katkada nježni i slobodni, a katkada grubi i utamničeni. Naše je lice samo odraz onoga što se već dogodilo ili se upravo događa "negdje u bijeloj pokrajini na kraju Neba".

Umjetnost je najviša točka hrabrosti u kojoj se sastajemo sa sviješću. Umjetnost je svjetlost koja ima sposobnost preobraziti tamu i crvoliki strah koji kukavno skrivamo i koji nas guši. Umjetnost je umješnost malog čovjeka da dosegne i proguta najvišu i najblistaviju zvijezdu na nebeskom prostranstvu. Umjetnika s publikom. To je strujni most koji oživljava stanice odnosa sa sobom, nebom i Zemljom. Kako je naše kazalište samo po sebi čarolija, kako je put utjelovljenja svake naše predstave čaroban, vjerujemo da je i vaš užitak tijekom gledanja naših predstava bio čaroban. Vaše su oči ogledalo duše, a naše su predstave za dušu! Zato ih pogledajte!“. Cilj i svrha postojanja ovog kazališta je djelovanje kroz osnovne vrijednosti čovjeka, a to su: ljubav, mir, istina, ispravnost i nenasilje.

Kazalište Merlin predstavom Heidi donijelo je novi doživljaj ljepote naših života. Radosna djevojčica, velikog srca i očiju ispričala nam je svoj doživljaj svijeta. Kroz razne događaje dočarala nam je smisao prijateljstva i zdrave vedrine. Vodila je okupljene kroz grad i nepregledne planinske predjele i pomogla im da u sebi otkrijemo ljubav prema ljudima, životinjama i prirodi.

Veseli žamor okupljenih mališana i njihovih roditelja koji su s radosnim očekivanjem pratili sva zbivanja na pozornici dokaz je kako je Epidaurus festival na pravom putu koji pokazuje kako se karta za ulazak u čarobni svijet kazališta kupuje već u ranom djetinjstvu. A nema većeg veselja i nagrade nego sjajni i radosni pogled zahvalnosti nekog djeteta.    

 

Pročitajte još

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

Dulist.hr

Ljekarništvo Male braće upisano u Registar kulturnih dobara Hrvatske

Dulist

70. IGRE Impresivan slavljenički nastup ansambla LADO unatoč lošem vremenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija