Natrag
26.3.2019 11:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

HDZ-u blokirana imovina

30.10.2011 @ 20:00 Barbara Đurasović Politika

Podijelite:

HDZ je doživio još jedan težak udarac. HTV je prvi ekskluzivno objavio da je na zahtjev Uskoka, Županijski sud u Zagrebu donio odluku o privremenoj blokadi imovine Hrvatske demokratske zajednice.

Riječ je o zgradi središnjice stranke u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma. Zgrada je postala sudski zalog za 32 milijuna kuna protupravne imovinske koristi za koju se sumnjiči HDZ.

Kako neslužbeno doznaju, odobrio je to na zahtjev DORH-a, samo dan nakon što je HDZ izviješten da će se naći pod istragom. Zabilježba pod brojem 52320 već je vidljiva u zemljišnim knjigama.

– Nemam službenih informacija o blokadi – poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor večeras izlazeći iz središnjice stranke. Dodala je da to neće obeshrabriti HDZ u predizbornoj kampanji.

– Pozdravljam neovisnost pravosudnih institucija – dodala je šefica HDZ-a.

Država se osigurava, donosi HTV, kako bi, ako se HDZ-u dokaže krivnja, mogla naplatiti štetu koju je stranka počinila. Upisivanjem zabilježbe HDZ-u je smanjena mogućnost manipuliranja zgradom jer malo tko kupuje opterećenu nekretninu. No, HDZ će se ipak moći korstiti svojim prostorijama je ga štiti Zakon o strankama. Ali i sada sud može odrediti da se koristi znatno manjom kvadraturom nego što to čini danas. A prema medijskim saznanjima, stranka se na Trgu žrtava fašizma koristi s oko 1500 četvornih metara.

 

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana