Politika

HDZ traži ostavke Muratti, Šalje i Šimac Bonačić

HDZ traži ostavke Muratti, Šalje i Šimac Bonačić

Hrvatska demokratska zajednica obrušila se na konferenciji za medije na SDP, Olgu Muratti te zamjenike gradonačelnika Nika Šalju i Tatjanu Šimac Bonačić.

Uz gradonačelnikovu, traže i njihove ostavke, jer bi to, rekli su Dubravka Šuica i Antun Kisić, bilo jedino prihvatljivo ponašanje.
Ovako se svo troje ponaša nemoralno, falso i neiskreno, rekli su HDZ-ovci.

– Svi ovih godina govorilo smo da u gradu vlada nered, kaos te rasulo u Gradskom vijeću. Govorilo smo kako je ova koalicija skup klijentelističkih interesa, a među njima vlada nered, opće nejedinstvo. Isto tako nema te institucije i udruge u Gradu s kojom gradska vlast nije došla u konflikt – rekla je Dubravka Šuica napomenuvši kako je SDP glavni koalicijski partner koji se iz cijelog slučaja oko afere Šipan želi izaći neokaljano.

– To nije moguće jer je SDP bio nositelj vlasti, Vlahušić je bio njihov kandidat, te su Niko Šalja i Tatjana Šimac Bonačić jednako odgovorni za ovo. Tražimo njihove ostavke u paketu. SDP na čelu s Olgom Muratti ponaša se neprincipijelno i ovo je vrhunac hipokrizije i licemjerstva, a u svemu trpi Grad i građani – rekla je Šuica zaključivši kako HDZ prosvjeduje protiv SDP-a, Šalje, Šimac Bonačić i Muratti.

– Njihovo je ponašanje nedosljedno i nedopustivo i SDP iz ovoga ne može i neće izaći netaknuto – rekla je Šuica.
Na nju se nadovezao i Antun Kisić koji je današnju situaciju u Gradu nazvao falsitatom.

– Do prije pet dana svi su bili zajedno, a sad se svatko svakog odriče i zatajuje – rekao je Kisić napomenuvši kako se u vladajućoj koaliciji ništa nije promijenilo iako sad govore kako se jedni drugih odriču. I on se obrušio na Šalju nazvavši njegovo ponašanje nemoralnim jer bi jedino ispravno bilo da je sam ponudio svoju ostavku, a onda tražio gradonačelnikovu.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist