Politika

HDZ predstavio kandidate u županiji

HDZ predstavio kandidate u županiji

Hrvatska demokratska zajednica predstavila je danas kandidate za župana, dožupane, gradonačelnike i načelnike općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Podpredjednica HDZ-a Dubravka Šuica se uvodno ispričala zbog kašnjenja, ali i dodala da krivnja nije ona kriva već Vlahušićev novi asfalt i sat na zvoniku jer nije točan, a ona se upravo po njemu ravnala.

– Želim da osvojite Metković, Korčulu i Dubrovnik, to će biti uspjeh. Vi znate da je meni Grad na srcu, ako ne budemo imali Grad to ne bi bila prava pobjeda. Šteta da umirovljenici ne budu s pobjednicima, bolje s nama nego u opoziciji – istaknula je Šuica.

Zanimljiva činjenica jest kako je HDZ od 22 lokalne jedinice u 18 na vlasti i iz te činjenice županiju nazivaju utvrdom HDZ-a.

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić istaknuo je kako je on narodski čovjek te kako poznaje probleme građana.
– Ne sumnjam da ćemo pobijediti jer hoćemo. Idemo zapeti, nemojmo se štediti jer mi možemo. Idemo se dokazati našim građanima. Idemo naprijed snažno i zajedno i nitko nas ne može pokoriti – kazao je Andrić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se u nedjelju polaže ispit pred najstrožim sucem, a to su upravo građani. Istaknuo je kako je svojim djelom pokazao kako se vodi županija.
– Ova županija zna za Europske fondove, ali isto tako ova županija i ova vlast zna kako se koristiti fondovima iz EU-a. Jednu stvar nismo napravili, a to je centar za gospodarenjem otpada, ali u slijedećem mandatu zasigurno hoćemo – kazao je Dobroslavić.

Na skupu su se mogle čuti ozbiljne zamjerke na rad premijera Zorana Milanovića, ali i na rad vladajuće koalicije u Gradu. Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić naglasio je kako neće prelaziti šutke na rad aktualne vlasti.
– Odustali su od gradnje Pelješkog mosta, mada je premijer prošli tjedan u Dubrovniku ipak uvidio veliku važnost mosta te se ispravio i kazao da je most prioritet, ali ne i jedina opcije. Za nas nema alternative, jer most se mora graditi i jug mora biti povezan – naglasio je Bačić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist