AktualnoHrvatskaPolitika

HDZ pod istragom USKOK-a

HDZ pod istragom USKOK-a

„Ako bude trebalo, svi članovi stranke i predsjedništva spremni su dati iskaze o tome kako se stranka financirala“, kazala je Jadranka Kosor na jutrošnjoj izvanrednoj konferenciji za medije.

„Mi i sada pokazujemo da su nam interesi zemlje iznad interesa stranke“, istaknula je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor te dodala kako je i curenje informacija kazneno djelo za koje netko mora odgovarati. Najavila je kako neće prestati tražiti odgovore na to pitanje, jednako kao u borbi protiv korupcije.

Predsjednica HDZ-a izjavila je kako se stranka ne boji sudskog procesa te kako vjeruje da se HDZ kao stranka može vratiti u baraku na Jarunu i iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije.

„Ovo je pretposljednja stanica križnog puta kojeg prolazimo od 1. srpnja 2009., otkako je otišao predsjednik Ivo Sanader.“, kazala je Kosor te dodala kako ovaj trenutak neće ni za milimetar poljuljati borbu stranke protiv korupcije i kriminala.

„Mi smo jedina stranka koja je pokrenula tu borbu i sada se čini da se to vraća kao bumerang. Tražit ćemo i ostale istrage, pitati za mnoge druge afere kao što su npr. Riječke tržnice, afere Sisačko-moslovačke županije, veliku aferu vezanu za ceste, pa ćemo u toj borbi nastaviti. U borbu ulazimo jednako spremni i snažni kao i do sada“, rekla je Kosor.

Bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak izjavio je kako aposlutno i u potpunosti podržava sve što je rekla predsjednica stranke.

„Što se tiče mene, ja još nisam dobio taj papir. Naravno, odazvat ću se svakako na razgovor s USKOK-om. I na taj način razriješiti problem“, istaknuo je Jarnjak.

Podsjetimo, USKOK je jučer službeno obavijestio Hrvatsku demokratsku zajednicu da je na nju, kao pravnu osobu, 25. listopada proširena istraga u slučaju „Crni fondovi HDZ-a“, a stranku i pojedince navodno se, temeljem iskaza Branke Pavošević, Mladena Barišića i Nevenke Jurak, tereti za pronevjeru više od 30 milijuna kuna od izborne kampanje 2003. godine, preko predsjedničke kampanje 2005., do kampanje za parlamentarne izbore 2007. godine. Riječ je o djelima udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, zloupotrebe ovlasti te krivotvorenja.

Istraga je proširena na bivšeg predsjednika stranke Iva Sanadera, bivšu šeficu računovodstva Branku Pavošević, bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka te bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka. Pod istragom su i Bojan Dimić i Anita Pepeš, suradnici Nevenke Jurak, a i ona je na popisu osumnjičenika. Donedavni rizničar stranke Mladen Barišić nije pod istragom, kao ni predsjednica stranke Jadranka Kosor.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist