Natrag
18.2.2019 20:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

HDZ: Odluka o Blagim djelima falsifikat

5.4.2012 @ 15:22 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Gradski vijećnik Antun Kisić osvrnuo se danas na odluku o imenovanju vršitelja dužnosti Zaklade Blaga djela, koja je po njemu falsifikat.

– Kad se radi o Blagom djelu, o odluci u čijem donošenju nismo sudjelovali iz vama poznatih razloga, dogodio se ponovno falsifikat i to je kazneno djelo. Opet će se naći nečija greška i propust, nečija nenamjera, a ja tvrdim namjera. Naime, u materijalima s Gradskog vijeća predloženo je da odluka o imenovanju tzv. v.d ravnatelja, koja je nezakonita, stupa na snagu u roku od 8 dana.

Takav materijal je podijeljeni vijećnicima da bi se po hitnom postupku objavio Službeni glasnik Grada Dubrovnika u kojem odluka stupa na snagu danom objave bez da je itko od predlagatelja predložio bilo kakvu izmjenu u toj točki. Znači, na Gradskom vijeću je donesena jedna točka, a u gradskom Glasniku je objavljenja drugačija, izmijenjena točka. To je vrhunac bahatosti koji se ne prvi put, nego sistematski ponavlja – zaključio je Kisić.

Na pitanje novinara za objašnjenje koje je na Gradskom vijeću dala Olga Muratti o tome kako je upravitelj Nikola Obuljen u zadnjih godinu dana zbog isteka mandata donosio nezakonite odluke, Kisić odgovara:

– Zakladom, sukladno Statutu, upravlja Upravno vijeće, a svim članovima Upravnog vijeća teče uredan mandat i svi su upisani u upisnik Zaklade. Upravitelj jedino provodi odluke Upravnog vijeća, i nije mogao provesti ništa nezakonito što je donijelo u zakonitom postupku UV. Sve su odluke zakonite. S druge strane, upravitelj Zaklade upisan je u upisnik, u registar koji se vodi pri Ministarstvu uprave i dok ne dođu izmjene, onaj tko je upisan zastupa Zakladu – zaključio je Kisić.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana