Politika

HDZ ODGOVARA SRĐEVCIMA ‘Demagogija i populizam kao rješenje problema parkinga!’

HDZ ODGOVARA SRĐEVCIMA 'Demagogija i populizam kao rješenje problema parkinga!'

U nedostatku kvalitetnih ideja i projekata, predstavnici KLGB ‘Srđ je Grad’ ponovo su se okrenuli jedinome o čemu misle da znaju – populizmu. Tako ovaj put traže ukidanje svih povlaštenih parkirnih mjesta po gradskim prometnicama i to kao prijedlog za rješenje ‘alarmantne situacije u prometu’ – navodi se u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik.

Odgovor je to na priopćenje KLGB Srđ je Grad u kojem su pozvali gradonačelnika Mata Frankovića da ukine povlaštena parkirališna mjesta, posebno ona u kontaktnoj zoni povijesne jezgre.

-Najprije, način na koji se ‘srđevci’ obraćaju javnosti s poprilično degutantnim korištenjem riječi evanđelje i amen, ne dolikuje niti jednom akteru na političkoj sceni grada, a pogotovo ne onima koji misle da su najpametniji na svijetu i koji svugdje nose svoju veliku soljenku za soljenje pameti građanstvu. I ovaj vid komunikacije ima svoja pravila pa je zaista smiješno kako ‘najpametniji’ to rade.

‘Srđevci’ tako navode da u ‘Gradu koji ne razmišlja o rješenjima za svoje građane’ ne može biti povlaštenih parkinga ili da ih jednako imaju gradonačelnik, župan i svi ostali – od konobara do teta s place. Što reći nego – demagogija i populizam! Najprije, Grad itekako razmišlja o svim problemima svojih sugrađana. Kako oko vodoopskrbe i kanalizacije, osiguravanja pedagoških standarda po vrtićima, jednosmjenske nastave u školama do ravnomjernog razvoja Grada i stanova za mlade dubrovačke obitelji, tako i oko prometa i parkinga. I sami su građani to prepoznali te su nam dali povijesnu pobjedu na nedavnim kotarskim izborima.

Broj povlaštenih parkinga za djelatnike Grada je čak- šest! Sumnjamo da bi ukidanje šest mjesta za upravne odjele donijelo spektakularni rezultat koji bi zadovoljio ‘perfekcioniste’ iz ove KLGB.

No, mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici osjećamo potrebu sugrađanima pojasniti još neke okolnosti oko povlaštenog parkinga. Grad, dakle, koristi šest parkirnih mjesta, pri čemu je gradonačelnik izmjestio svoj parking s Pila na Ploče, a za prijevoz na posao umjesto službenog koristi svoj osobni automobil. Vjerske zajednice su dobile/imale mogućnost parkiranja, kao i Konzervatorski odjel te Dubrovačko-neretvanska županija (od 3 parkinga dva su besplatna, a jedno se plaća). Ukupno je, dakle, 15 povlaštenih parkirnih mjesta na području čitavog Grada.
I taj je podatak zapravo najbolji pokazatelj kako ‘srđevci’ populistički prilaze bilo kojoj temi ili problemu. Dakako, uz kritiku radi kritike ‘srđevci’ ne nude i rješenja. Osim ako ukidanje 15 potrebnih i ničim dvojbenih parkirnih mjesta nisu rješenje pitanja parkinga u gradu. U što, radeći intenzivno na cjelovitom rješenju prometa u kretanju i prometa u mirovanju na području Grada, sumnjamo – navodi se u priopćenju dubrovačkog HDZ-a.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist