Politika

HDZ O ZAPOŠLJAVANJU U VODOVODU ‘Barač je rekao neistinu jer su na Zavodu bila tri inženjera strojarstva!’

HDZ O ZAPOŠLJAVANJU U VODOVODU 'Barač je rekao neistinu jer su na Zavodu bila tri inženjera strojarstva!'

Gradski odbor HDZ-a priopćenjem je reagirao na navodne neistine šefa SDP-a Jadrana Barača oko zapošljavanja u Vodovodu, a koje prenosimo u cijelosti.

-Predsjednik dubrovačkog SDP-a nikako da se odvikne od loše navade da u javnosti – laže. Ovaj put javnost je lagao oko svog zapošljavanja u svibnju 2011. godine u ‘Vodovodu’. Naime, kada mu je prigovoreno da je posao u toj gradskoj tvrtki dobio isključivo jer je tadašnji predsjednik Uprave bio Branko Negodić, nekadašnji šef županijskog SDP-a, ali i njegov otac, također kadar Partije, koji je bio zaposlen kao pravnik.

Pravdajući se da njegovo zapošljavanje nije obično stranačko uhljebljivanje, Barač je naveo da se zaposlio ‘nakon što sam kao diplomirani inženjer strojarstva godinu dana bio nezaposlen i u tom trenutku jedini dipl.ing.stroj. na Zavodu za zapošljavanje u Dubrovniku’. Bilo bi lijepo da je tako. No, radi se o novoj Baračevoj laži!
Naime, uvidom u zbirne statističke podatke Zavoda za zapošljavanje, Ispostava Dubrovnik, razvidno je da su u travnju, svibnju (kada je Barač zaposlen) i u lipnju 2011. godine na Zavodu bila ni više ni manje nego tri diplomirana inženjera strojarstva.

Obzirom je Barač u javnim istupima tvrdio kako je ‘laž glavno oruđe HDZ-a’, čini se da je to zapravo njegova omiljena metoda, a koju pripisuje drugima. Tako smo svjedočili da se Barač, u vrijeme kotarskih izbora, iako živi u Lapadu prijavio kao kandidat u kotaru Ploče iza Grada. Što očekivati od čovjeka koji laže i o vlastitoj adresi?

No, o tome su mu na izborima najbolju poruku poslali sami birači. Barač je, naime, osvojio čitava 32 glasa!
Dakle, mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici apeliramo na predsjednika SDP-a da u javnom diskursu pokuša govoriti istinu. Jasno nam je da u izostanku argumenata, Barač pribjegava lažima. Ali neka ipak pokuša s istinom – stoji u priopćenju HDZ-a.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist