Politika

HDZ O PROZIVKAMA ‘Dosta licemjerja, gospodo Srđevci!’

HDZ O PROZIVKAMA 'Dosta licemjerja, gospodo Srđevci!'

Iz Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik poslali su priopćenje o, kako ističu, prozivkama Srđevaca radi situacije oko 723 metra četvorna na zemljištu na Medarevu.

Tekst priopćenja prenosimo u cijelosti:

‘Izljevi navodno pravedničkog bijesa ‘Srđevaca’ radi situacije oko 723 metra četvorna zemljišta na Medarevu nisu ništa drugo nego populizam i najobičnije licemjerje. Naime, kada promotrimo što njihovi članovi govore, a što čine u svakodnevnom životu to je više nego očito. Za razliku od Hrvatske demokratske zajednice, koja je i u ovom slučaju već i na samu sumnju u mogućnost sukoba interesa, reagirala tako da je suspendirala svoju članicu i zamjenicu gradonačelnika, ‘Srđevci’ svoje situacije skrivaju ‘kao zmija noge’. Stoga nam je dužnost na to podsjetiti javnost koju ‘Srđevci’ zapravo obmanjuju.

Situacija prva: blagoglagoljivi gradski vijećnik Ljubo Nikolić pun je osuda i prozivki na račun zamjenice gradonačelnika. Čak i prejudicira odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. No, isti taj gradski vijećnik privatno radi za dva društva u većinskom vlasništvu Grada-Čistoću i Libertas. Je li to sukob interesa? Je li to razlog da gradski vijećnik biva tako blag kada se radi o ovim tvrtkama u kojima radi na održavanju informatičkog sustava? Hoće li se i on povući iz Gradskog vijeća da bi izbjegao sukob interesa ili barem pitati Povjerenstvo je li mu to problem? Neće. On je ipak ‘Srđevac’. A oni su nepogrešivi.

Situacija druga: nositelj liste ‘Srđevaca’ ili ‘dajmo ruke’ na kotarskim izborima na Montovjerni Antun Levanat, proslavio se ovog ljeta s bespravnim postavljanjem ležaljki u Uvali. Ne sjećamo se osude takvog ponašanja niti sankcija od strane „pravednika“ iz redova Srđ je Grad.

Situacija treća: Dvostruki kriteriji ‘Srđevke’ Marije Kojaković. Iako se nekoliko godina svim silama trudila dokazati kako je projekt golfa na Srđu smrt za Grad, sama je počela graditi vile u Sv. Jakovu. Da apsurd bude veći-njen zastupnik u ovom projektu je prokurist ‘golfera’ Ivan Kusalić?! Navodno arhetipski neprijatelj ‘Srđevaca’. Osim kada se radi o privatnim interesima. Onda je i Kusalić dobro došao. Gradnja vila i suradnja s navodno najvećim neprijateljem ostala je bez reakcije među ‘Srđevcima’. Ni ogorčenja ni izbacivanja s lista ili iz ‘pokreta’. Šutnja. Iako iz svega toga ispada da je Društvo arhitekata Dubrovnik, u vrijeme kada ga je vodila Marija Kojaković, negodovalo zbog projekta golfa vjerojatno samo zbog toga što ona i njoj bliski arhitekti nisu dobili posao od navodno omraženih golfera. A kod glasanja o UPU sv. Jakov, vijećnik Nikolić je dosljedno izbivao iz vijećnice. Vjerodostojno, zar ne?

Situacija četvrta: prodaja nekretnine unutar gradskih zidina. Veliki pravednici i zagovaratelji ostanka građana unutar zidina pod svaku cijenu sami prodaju svoje nekretnine i odlaze. Njihov aktivist Ivan Bakulić na nama nepoznat način izbjegao je ponuditi Gradu svoj stan u Širokoj temeljem prava prvokupa. Pa je direktno prodao stan za, priča se, 7000 eura po kvadratu i odselio iz zidina. Da u miru stana na novoj lokaciji može dijeliti lekcije o nužnosti ostanka unutar zidina.

Dakle, za razliku od Hrvatske demokratske zajednice koja je u Gradu zaista visoko digla letvicu po pitanju sukoba interesa i morala u politici te je to potvrdila i reakcijom na sumnju oko zamjenice Tokić, ‘Srđevci’ populizmom i šutnjom nastoje zataškati svoje sukobe – što s interesima Grada, što sa svojim privatnim interesima, a ponešto i sa zdravim razumom.

Zato, dosta licemjerja, gospodo ‘Srđevci’! Odložite na trenutak soljenku kojom svima solite pamet, uzmite zrcalo, pa se malo pogledajte. I učite od nas kako se treba odnositi prema možebitnim problemima i moralno upitnim postupanjem.

S poštovanjem,
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist