Natrag
22.3.2019 00:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

HDZ: Milanović je neodgojen, a istraživanje i eksploatacija ugljikovodika je doživjela debakl

17.8.2015 @ 13:32 Dulist Politika

Podijelite:

Čelni ljudi HDZ-a dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić i Nikola Dobroslavić kritizirali su u ponedjeljak premijera Zorana Milanovića rekavši kako se projekt istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu ‘nasukao na hrvatsku obalu’, a istaknuli su i kako se premijer među ostalim ‘ne ponaša u skladu s dobrim kućnim odgojem’.
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić osvrnuo se na konferenciji za novinare pod nazivom ”Milanović protiv Milanović’, na premijerovu izjavu od nedjelje u kojoj je on ustvrdio ‘kako poručuje svima koji bi svaki tjedan išli na referendum kako treba prvo pričekati i vidjeti ima li Hrvatska plina i nafte, pa tek onda odlučiti hoće li se sve začepiti’.
”Nakon takve izjave mi ne znamo je li se premijer pogubio ili namjerno iznosi neistine. I jedno i drugo je neprihvatljivo i tragikomično. Ako je Milanović htio samo istraživati onda se tako trebao raspisati natječaj samo za istraživanje, a tek onda kasnije donijeti odluku o eventualnoj eksploataciji”, rekao je Bačić te dodao kako su to napravili njegovi prethodnici Zlatko Mateša i Ivica Račan.
Bačić je istaknuo kako je HDZ u nekoliko navrata ponavljao kako su protiv provođenja ovog projekta na način na koji to radi Vlada, a zapitao se i gdje je ‘nakon debakla’ ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.
”U dozvolama za istraživanje i eksploataciju koje je Vlada izdala jasno stoji da se u slučaju komercijalnog otkrića nastavlja s eksploatacijom. Dvije tvrtke su već odustale od postupka, a gdje je sada ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak? Projekt koji je on nazivao projektom tisućljeća doživio je debakl. Taj projekt se nasukao na hrvatsku obalu, ali bolje taj projekt nego nafta koja bi pokraj ovako nesposobne Vlade iscurila i trajno devastirala hrvatsku obalu”, rekao je Bačić.
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić istaknuo je kako Milanovićeva Vlada već tri godine provodi centralizaciju Hrvatske, a njegove izjave od prije tri dana u Jelsi o tome kako Hrvatskoj ne trebaju regije Dobroslavić je pozdravio, ali i istaknuo kako HDZ to govori od početka.
”Kakav obrat od čovjeka koji je zagovarao ukidanje županija i uspostavu pet regija. Milanović i po pitanju regionalnog ustroja dolazi na pozicije HDZ-a”, rekao je Dobroslavić te dodao kako ne može sa sigurnošću vjerovati u premijerovu iskrenost.
Dobroslavić je ovom prilikom kritizirao i Milanovićev kućni odgoj rekavši kako je u nedjelju u Veloj luci premijer posjetio tamošnju županijsku lučku upravu, a nije se javio njezinom osnivaču – Županiji dubrovačko-neretvanskoj.
”To govori o dobrim običajima, to govori o demokratskoj praksi, ali govori i o odgoju”, rekao je Dobroslavić koji je upitan za pojašnjenje te izjave istaknuo kako se premijer ”ne ponaša u skladu s dobrim demokratskim običajima ni dobrim kućnim odgojem”.
Dobroslavić je prozvao Milanovića i zbog toga što Vlada već više od 15 mjeseci ne želi izdati suglasnost koja je neophodna za raspisivanje natječaja za izgradnju marine u Veloj luci.
”Ja se onda pitam tko koči investicije, nekakvi ‘lokalni šerifi’, ili Vlada RH”, zaključio je Dobroslavić.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana