Natrag
23.2.2019 12:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

HDZ gubi po cijeloj Hrvatskoj

1.11.2011 @ 10:48 Dulist Hrvatska / Politika

Podijelite:

Prema velikom istraživanju javnog mnijenja uoči raspisivanja parlamentarnih izbora, kojeg je za RTL provela agencija GFK, od 14. do 28. listopada na reprezentativnom uzorku od 4 tisuće ispitanika,

odnosno 400 u svakoj izbornoj jedinici – Kukuriku koalicija bi trebala slaviti u svih deset izbornih jedinica.

U 8. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Istarsku županiju i zapadni dio Primorsko-goranske županije Kukuriku koalicija osvaja čak 12 mandata, a dva mandata bi mogao izboriti HDZ.

Samo jedan mandat manje (11) Kukuriku koalicija bi trebala osvojiti u 3. izbornoj jedinici koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju i Međimursku županiju. Danas vladajući HDZ i u ovom dijelu Hrvatske može računati samo na dva mandata.
Najjače HDZ-ovo uporište i dalje je 9. izborna jedinica koja obuhvaća Ličko-senjsku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.

U X. izbornoj jedinici HDZ bi, s nositeljem Brankom Bačićem mogao osvojiti četiri madata, a Kukuriku koalicija s Arsenom Baukom čak 9.

Najveći gubitnik po ovom istraživanju je Hrvatska seljačka stranka koja ne prelazi prag ni u jednoj izbornoj jedinici. Glavaševi puleni iz HDSSB-a imali bi tri mandata, koliko su osvojili i na prošlim izborima, a u Sabor bi ušao i najpopularniji  HSLS-ovac, povratnik u politiku Dražen Budiša.

Službena kampanja tek počinje, a odluka onih 32 posto koji su sad neodlučni mogla bi biti presudna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana