Politika

HDZ: Gradom se vlada nezakonito, tu su i dokazi

HDZ: Gradom se vlada nezakonito, tu su i dokazi

-Ovaj put ćemo na konferenciji istaknuti nekoliko stvari – pokazat ćemo vam kako se neke stvari odrađuju i protuzakonito. Ne znam jeste li ikad bili u posjedu Zapisnika o provedenom posrednom inspekcijskom nadzoru nad tijelima Grada Dubrovnika – istaknuo je danas na HDZ-ovoj konferenciji za medije kandidat za gradonačelnika Teo Andrić.

– Naime, inspekcijski nadzor proveden je 17. listopada 2012. godine, a zaključci su stigli 13. studenog 2012. godine i Zapisnikom se ustanovilo puno nepravilnosti u radu gradske uprave. Taj nalaz je četiri mjeseca sakrivan od strane gradonačelnika Andra Vlahušića, kako pročelnicima, tako i svojim koalicijskim partnerima. Odlukao ustrojstvu gradske uprave je nezakonita. Nezakonit je pravilnik o unutarnjem redu gradske uprave. Nezakonita je odluka o koeficijentu plaća, nezakonita su rješenja o isplati dodataka za uspješnost u radu. Što nam to hoće reći? Da se grad u ove četiri godine vodio nezakonito i to je netko prikrivao. Materijal je tu, a govorim potkrijepljen dokumentima, da ne bi ispalo da pričam nešto što nije istina, samo kako bi htio bii gradonačelnik – istaknuo je Andrić.

Drugu stvar koji je istaknuo jest prigovor u nepravilnosti u vođenju kampanje aktualnog gradonačelnika. Prigovor će izborni stožer kandidata za gradonačelnika Grada Dubrovnika Tea Andrića uputiti na adresu Gradskog izbornog povjerenstva.

– Vjerojatno ste svi primjetili da se zadnjih petnaest ili dvadeset dana na autobusima javnog gradskog prijevoza, te na prostoru Luže nalaze plakati sa političkim sloganom ili porukom, velikim slovima Pobijedimo zajedno, a malim prometnu izoliranost. Ovi plakati podržavaju njegovu kandidaturu. Ovi slogani izborna su poruka gradske koalicije HNS-HSS-SHUS, kao i kandidata te koalicije na lokalnim izborima 2013. godine Andra Vlahušića 'Pobijedimo za Dubrovnik'. Ovo je neplaćena i protuzakonita promidžba u javnom prostoru, čime se izravno krši Zakon o lokalnim izborima, a posebno pravo svih sudionika izborne promidžbe pod istim uvjetima – naglasio je Andrić.

Osim zakona, povrijeđen je i etički kodeks, donijet od strane Etičkog povjerenstva donijet u 2011. godini. Upravo zbog toga, iz izbornog stožera HDZ-a traže žurno očitovanje Gradskog izbornog povjerenstva o kršenju Zakona o lokalnim izborima i Izbornog etičkog kodeksa, te uz o očekuju i primjerene mjere obustave tog načina djelovanja tijekom izborne promidžbe.

Predsjednica GO HDZ-a Dubrovnik Dubravka Šuica iskoristila je ovu priliku da se zahvali svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima koji su glasali za listu HDZ-a i koalicijskih partnera na izborima za Europski parlament, te iskaknula kako im rejting raste.
-Ako nam javni mediji priznaju 20 posto podrške, onda sigurno imamo i preko 35 posto. Mi smo konsolidirani, možemo i bolje, a znamo i hoćemo bolje, jer Dubrovnik zaslužuje bolje od ovoga što sada ima – istaknula je Šuica.
 

– Ono što već svi znaju jest da su potrebne promjene, za koje smo mi spremni, i spremni smo pobijediti za gradonačelnika a i za Gradsko vijeće. Na čelu naše liste je Niko Bulić, naš poznati ministar, i ovo je ojačan tim za nove izbore – istaknula je Dubravka Šuica, te pozvala samog Bulića da se obrati medijima.
– Iskreno sam i spremno prihvatio ovaj angažman, te sam spreman i na raspolaganju. Ponosan sam što sam aktivan u politici i na ovim izborima ćemo kroz upravljanje gradom služiti svojim sugrađanima. Drago mi je što predvodim listu koja je reprezentativna, mlada i sastavljena po EU standardima. Na njoj su stručne i afirmirane žene u velikom postotku, više od 40 posto njih, na njoj su svi profesionalni ljudi u poslovima koje rade. To je ta promjena kojoj smo težili i zato puni optimizma dolazimo na ove izbore. Mi želimo biti snaga, nadzor, ali i korektiv budućem gradonačelniku. Borit ćemo se da interesi građana uvijek budu na prvom mjestu. Nama je čovjek u žarištu interesa – istaknuo je Bulić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist