Natrag
16.2.2019 06:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

HAZU predstavlja novu Kršinićevu knjigu

21.5.2013 @ 16:00 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

U srijedu 22. svibnja u 18 sati u dvorani Knjižnice HAZU-a u Zagrebu bit će predstavljena knjiga člana Razreda za prirodne znanosti, dubrovačkog akademika Frana Kršinića i dobitnika Akademijine nagrade za 2012. prof. dr. sc. Jakova Dulčića „Povijest prirodoznanstvenih istraživanja Jadranskog mora“.

U knjizi, koju je izdala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Institut za oceanografiju i ribarstvo, obrađena je povijest prirodoznanstvenih istraživanja sa svih aspekata.

Autori su na zanimljiv način izložili složenu problematiku povijesti istraživanja Jadranskog mora. Knjiga tako nije samo skup suhoparnih činjenica već su one uklopljene u dopadljiv pripovjedački stil koji će pobuditi zanimanje kod čitatelja te je značajna literatura za prirodne znanosti kao i za oceanografsku znanost koja će poslužiti kao nadopuna velike praznine u stručnoj literaturi o povijesti prirodoznanstvenih istraživanja Jadrana.

Istu večer bit će predstavljena knjiga Jakova Dulčića i Branka Dragičevića „Nove ribe Jadranskog i Sredozemnog mora“ čiji je izdavač Institut za oceanografiju i ribarstvo.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana