Kultura

HAZU predstavlja novu Kršinićevu knjigu

U srijedu 22. svibnja u 18 sati u dvorani Knjižnice HAZU-a u Zagrebu bit će predstavljena knjiga člana Razreda za prirodne znanosti, dubrovačkog akademika Frana Kršinića i dobitnika Akademijine nagrade za 2012. prof. dr. sc. Jakova Dulčića „Povijest prirodoznanstvenih istraživanja Jadranskog mora“.

U knjizi, koju je izdala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Institut za oceanografiju i ribarstvo, obrađena je povijest prirodoznanstvenih istraživanja sa svih aspekata.

Autori su na zanimljiv način izložili složenu problematiku povijesti istraživanja Jadranskog mora. Knjiga tako nije samo skup suhoparnih činjenica već su one uklopljene u dopadljiv pripovjedački stil koji će pobuditi zanimanje kod čitatelja te je značajna literatura za prirodne znanosti kao i za oceanografsku znanost koja će poslužiti kao nadopuna velike praznine u stručnoj literaturi o povijesti prirodoznanstvenih istraživanja Jadrana.

Istu večer bit će predstavljena knjiga Jakova Dulčića i Branka Dragičevića „Nove ribe Jadranskog i Sredozemnog mora“ čiji je izdavač Institut za oceanografiju i ribarstvo.

Pročitajte još

SENTIMENTO 2019 Zanimljiv i bogat program ovogodišnjeg festivala

Dulist

VIDEO/DORA I VID Predivan recital mladih glazbenika

Dulist

Vid Veljak i Dora Iveković prvi put zajedno pred dubrovačkom publikom

Dulist