DuList IN

‘HALO BING’ U KNJIŽNICAMA Tko nije došao izgubio je dobitak, a dobio gubitak…

'HALO BING' U KNJIŽNICAMA Tko nije došao izgubio je dobitak, a dobio gubitak…

Obožavatelji stripa Alan Ford opet su došli na svoje u legendarnoj Cvjećarnici koja se smjestila u prizemlju Narodne knjižnice Grad u četvrtak navečer kada se upriličilo predstavljanje knjige ‘’Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom’’, uz autora Ivana Sršena i sugovornika Borisa Njavra.

Knjiga je zapravo veliki razgovor s Maxom Bunkerom, a posvećena je pedesetoj obljetnici izlaska prvog broja njegova stripa Alan Ford u Italiji (1969.), koja se obilježava ove godine. Na 40-ak stranica, Bunker se obraća izravno vjernim hrvatskim čitateljima, a donosi i ispovijesti ‘zagriženih’’ obožavatelja.

Pored intervjua knjiga sadrži zanimljive fenomenološke tekstove koji prate endemski razvoj i popularnost Alana Forda na ovim prostorima, kao i prevoditeljski genij Nenada Brixyja, uz još nekoliko fanovskih dodataka kao hommage vremenu za generacije koje su odrastale uz Grupu TNT.

Bila je ovo još jedna izvrsna prilika za doznati sve o autoru Alana Forda, očekivati neočekivano, a tko nije došao izgubio je dobitak, dobio je gubitak… cijena? Prava sitnica.

Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist