Aktualno

Hajdaš Dončić stiže u Dubrovnik

Povodom komemoracije Ronu Brownu i članovima američke delegacije stradale na današnji dan 1996. godine, u Dubrovnik danas stiže i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Tom prilikom ministar će u 16 sati posjetiti mjesto nesreće i spomenik stradalima na brdu Sveti Ivan, a potom u 18 sati nazočiti komemoraciji u Memorijalnoj kući 'Ron Brown' u Dubrovniku.

Za sutra ujutro u 10 sati Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, te pomoćnici ministra Dan Simonić i Oliver Kumrić, prisustvovat će prezentaciji Projekta obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020., koja će se održati 4. travnja u 10 sati u Zračnoj luci Dubrovnik, prilikom čega će se obratiti prisutnima, a projekt će prezentirati Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik. 

Projekt obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik (ZLD 2020) obuhvaća građevinske projekte rekonstrukcije postojećih te izgradnje novih kolničnih konstrukcija  i objekata nužnih za sigurno i nesmetano funkcioniranje zračne luke. Projektom će se proširiti i postojeći kapaciteti kako bi se zadržala razina kvalitete usluga, ispunili zahtjevi razvoja te smanjile gužve. Također će se provesti mjere zaštite okoliša i implementacija mjera koje za cilj imaju višu razinu energetske efikasnosti, te nabava potebne opreme i uređaja.
 
Spomenuti projekt od izrazitog je gospodarskog značenja, a cilj mu je ublažavanje prometne izoliranosti regije, priprema za Schengensku granicu, razvoj regije Dubrovačko-neretvanske županije, te razvoj komunalne i socijalne infrastrukture.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 203.465.205 EUR i provodit će se kroz dvije faze (Faza I. 2013. – 2016 i Faza II. 2015. – 2022.). Spomenutim projektom aplicirat će se prema fondovima Europske unije. 

Pročitajte još

DUBROVČANI, PRIPAZITE! Sutra velika opasnost od toplinskog vala

Dulist

AP DUBRAVA NASTAVILA PUTOVANJE Ozlijeđeni pomorci otpušteni iz bolnice

Dulist

OD SRIJEDE NA KISOCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija