Aktualno

Hajdaš Dončić stiže u Dubrovnik

Hajdaš Dončić stiže u Dubrovnik

Povodom komemoracije Ronu Brownu i članovima američke delegacije stradale na današnji dan 1996. godine, u Dubrovnik danas stiže i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Tom prilikom ministar će u 16 sati posjetiti mjesto nesreće i spomenik stradalima na brdu Sveti Ivan, a potom u 18 sati nazočiti komemoraciji u Memorijalnoj kući 'Ron Brown' u Dubrovniku.

Za sutra ujutro u 10 sati Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, te pomoćnici ministra Dan Simonić i Oliver Kumrić, prisustvovat će prezentaciji Projekta obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020., koja će se održati 4. travnja u 10 sati u Zračnoj luci Dubrovnik, prilikom čega će se obratiti prisutnima, a projekt će prezentirati Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik. 

Projekt obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik (ZLD 2020) obuhvaća građevinske projekte rekonstrukcije postojećih te izgradnje novih kolničnih konstrukcija  i objekata nužnih za sigurno i nesmetano funkcioniranje zračne luke. Projektom će se proširiti i postojeći kapaciteti kako bi se zadržala razina kvalitete usluga, ispunili zahtjevi razvoja te smanjile gužve. Također će se provesti mjere zaštite okoliša i implementacija mjera koje za cilj imaju višu razinu energetske efikasnosti, te nabava potebne opreme i uređaja.
 
Spomenuti projekt od izrazitog je gospodarskog značenja, a cilj mu je ublažavanje prometne izoliranosti regije, priprema za Schengensku granicu, razvoj regije Dubrovačko-neretvanske županije, te razvoj komunalne i socijalne infrastrukture.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 203.465.205 EUR i provodit će se kroz dvije faze (Faza I. 2013. – 2016 i Faza II. 2015. – 2022.). Spomenutim projektom aplicirat će se prema fondovima Europske unije. 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist