Aktualno

Hajdarhodžić: Pročelnica Daničić me šikanira!

Hajdarhodžić: Pročelnica Daničić me šikanira!

Gradska kavana, jedini veliki ugostiteljski objekt, koji u zidinama radi svih 365 dana u godini, neće skoro posjetiteljima otvoriti vrata budući da je Grad Dubrovnik odbio dati suglasnost zakupcu Maru Hajdrahodžiću za preuređenje, unatoč svim potrebnim dokumentima koje je dostavio gradskim službama.

Radi li se o političkom reketu, Hajdarhodžić nije znao odgovoriti, ali ni nagađati o tome, iako su u gradu naveliko priča o takvom scenariju. Ono što ga je šokiralo bilo je obrazloženje pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama, Marite Daničić.

"Temeljem vašeg dopisa od 31. listopada 2013., a glede zahtjeva za suglasnost oko preuređenja prostora Gradske kavane odgovaram u svoje osobno ime i kao pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama, odgovorna za poslove iz nadležnosti odjela.
Gradska kavana je bez konkurencije, apsolutno najvrjedniji gospodarski objekt u vlasništvu Grada Dubrovnika, koji je ujedno i zaštićeni spomenik UNESCO-a.

Prethodna suglasnost, odobrenje iz oblasti zaštite spomenika kulture u ovom slučaju ne znači baš ništa. Pregledom dostavljene dokumentacije s troškovnikom radova potpuno je razvidno da se radi o građevinskim radovima sigurnosno-statičke prirode, koji mogu ozbiljno ugroziti stabilitet objekta. Stoga, što se mene osobno tiče i ovog Upravnog odjela ne dajemo svoju suglasnost na planirani zahvat. Također, vas želim podsjetiti da imate dva ugovora s Gradom glede Gradske kavane gdje se mogu javiti problemi pravne prirode", stoji u dopisu koji potpisuje pravnica Daničić.
 
Što o svemu kaže Maro Hajdrahodžić pročitajte u novom broju duLista koji je od sutra, dan ranije na kioscima.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist