Hrvatska

HAC omogućio besplatan prolazak za humanitarce, ali neki građani i to zlorabe

HAC omogućio besplatan prolazak za humanitarce, ali neki građani i to zlorabe

Tvrtke Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka Zagreb d.d. su  omogućile besplatan prolazak autocestom svim vozilima koja dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji građana s poplavom ugroženih područja, piše poslovni.hr.

– Ovim putem želimo skrenuti pažnju da prema informacijama s terena, na žalost, dio građana zlorabi situaciju, te koristi besplatnu vožnju autocestom, unatoč tome što nisu sudionici u prijevozu humanitarne pomoći i evakuacije građana”, priopćeno je iz kompanija.

U svrhu zaštite od zlouporabe, obavještavamo javnost da će na naplatnim postajama ovlašteni djelatnici Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o zatražiti pokazivanje robe koja se prevozi za humanitarnu akciju od vozača koji žele ostvariti pravo na besplatno korištenje autoceste. Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. odgovorne su za prihod koji tvrtke ostvaruju, a zbog zlouporabe pojedinaca primorane su donijeti ovakvu odluku, do sada smo s osnove dostave humanitarne pomoći dali dozvolu za besplatan prolazak za više od 1200. Ovim putem ispričavamo se svim korisnicima koji dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji, te ih molimo za razumijevanje. Odluka se primjenjuje danas od 17,00 sati”, navodi s eu priopćenju-navode u priopćenju.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist