Aktualno

GUŽVE U GRADU Predsjednik MSC-a poslao ispriku: ‘Ovaj je događaj bio iznimka’

GUŽVE U GRADU Predsjednik MSC-a poslao ispriku: 'Ovaj je događaj bio iznimka'

Iz Grada Dubrovnika su obavijestili da je gradonačelnik Mato Franković primio je službeni dopis predsjednika MSC Cruises, Pierfrancesca Vaga s isprikom radi s jučerašnjeg ticanja njihovog broda MSC Sinfonie mimo utvrđenog rasporeda, ‘a koje je prvi put nakon dvije godine prouzročilo zastoje u pješačkom prometu na Vratima od Pila’, kako ističu. Isprika predsjednika Vaga adresirana je još tijekom jučerašnjeg dana, a nastavno na prosvjedno pismo koju je gradonačelnik Franković uputio CLIA-i Europe neposredno nakon nemilog događaja. Predsjednik jednog od najvećih svjetskih društava za kružna putovanja uputio je ujedno ispriku i građanima Dubrovnika zbog neugodnosti koje su posljedica privezivanja MSC Sinfonie u Gruž ranije nego je to utvrđenim rasporedom bilo predviđeno. To je, kaže predsjednik Vago, rezultat nesretnih i neplaniranih okolnosti. ‘Ranijem dolasku broda u Dubrovnik u najvećoj mjeri kumovale su nepovoljne vremenske prilike na moru zbog kojih je Sinfonia na putu iz Venecije propustila ticanje u Mykonosu te se direktno uputila u Dubrovnik’, piše u dopisu.

Predsjednik MSC-a navodi da je, sukladno navedenim okolnostima, dolazak broda dva sata prije rasporeda usmeno autoriziran od strane Lučke uprave Dubrovnik, no da je došlo do propusta u kontrolnim mehanizmima MSC-a te da Sinfonia nije smjela dopustiti iskrcaj do regularnog vremena dolaska čime su prekršena pravila CLIA-e i Grada Dubrovnika.

‘Želim vas osobno uvjeriti da je ovaj događaj bio iznimka – prouzročen vanjskim čimbenicima te da smo bez odlaganja uveli novu razinu kontrole koja će osigurati da svi naši dolasci budu posve usklađeni s dogovorom CLIA-e i Grada Dubrovnika’, zaključuje predsjednik MSC-a uz poruku da je njihova predanost sporazumu s CLIA-om i željama Grada posve čvrsta.

Podsjetimo, udruženje Cruise Lines International Association (CLIA) i Grad Dubrovnik potpisali su 24. srpnja u Dubrovniku Sporazum o suradnji na očuvanju i zaštiti kulturne baštine Dubrovnika putem odgovornog upravljanja turizmom kako bi Dubrovnik postao primjer održivog turizma na Jadranu i šire. Sporazum je u ime CLIA-e potpisala predsjednica i direktorica Kelly Craighead.

Izvor: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist